Menu Vind Restaurant
* dinsdag 25 februari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Courgette tomatensoep

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodsoepvegetarisch

De simpelste gerechten zijn soms ook de lekkerste. Deze "per ongeluk" soep is er daar eentje van. Er lag nog wat groente in huis, die eigenlijk niet meer echt lekker was om zo te eten. Maar eten is geen afval, en dus gaat het dan bij ons de soep in. Want ondanks het niet meer zo fraaie uiterlijk valt er nog genoeg smaak uit te halen. En dat de koters daarmee ongemerkt een lading vitaminen binnenkrijgen is mooi meegenomen.

Eigenlijk kun je deze soep met alle soorten groenten maken. Hier lag toevallig nog courgette en tomaat. Maar varieer er dus vooral lustig op los en gebruik onderstaand recept als leidraad voor je eigen creaties!

Voor 1 liter soep

1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, grof gehakt
2 courgettes
5 rijpe tomaten, ontveld en in stukken gesneden
1 liter bouillon

staafmixer of blender

Met recht fast food

Het uitje en de knoflook fruit je in wat olie een minuut of vijf zachtjes aan. Het hoeft alleen maar smaak af te geven, geen kleur te krijgen. Daar doe je dan de courgette bij en die bak je een paar minuutjes mee. Nu ook de tomaten erbij. Ontvellen is fijn, omdat je dan straks als je de soep pureert zo min mogelijk kans loopt dat je kleine velletjes in de soep overhoudt. Ik ben er overigens te ongeduldig voor en neem de velletjes voor lief. Dus kijk waar jouw voorkeur naar uit gaat!

Even pruttelen en klaar

Nu kan de bouillon erbij. Ook hier geldt, maak het jezelf gemakkelijk door een tweetal bouillonblokjes op te lossen in een liter water. Of maak die heerlijke bouillon zelf en doe die er bij. Je raadt vast wel voor welke optie ik koos :-) Het enige dat je nu hoeft te doen is de bouillon een minuut of twintig op zacht vuur te laten pruttelen. Net zo lang tot de courgette gaar is. Daarna de staafmixer erin, of het geheel in een blender. Dat is alles! Wil je er een extra touch aan geven? Doe er dan eens een scheutje basilicumolie van Foodelicious in. Het maakt echt het verschil!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier