Menu Vind Restaurant
* dinsdag 18 februari 2014 *

Smulpaapje kookt! - Broodpudding

Susan Aretz – Recepten

ovenschoteltoetjezoet

Het ‘bekt’ niet echt hè? Broodpudding. De Engelsen noemen het een Bread & Butter pudding. Klinkt al beter, vind je niet?

Maar als ik je vertel dat het dè manier is om je oud geworden brood op een hele lekkere manier op te maken, ben je vast benieuwd naar het recept. Komt ‘ie…!

Voor  4 personen

¼ stokbrood
3 sneetjes rozijnenbrood
(of wat voor soort brood je maar hebt liggen, hoe ouder hoe lekkerder!)
roomboter
optioneel: jam
handje cranberry’s of rozijnen
kaneel, naar smaak
300ml melk
50ml slagroom
1 vanillestokje, opengespleten en vanille eruit geschraapt
2 eieren
1 flinke eetlepel suiker
Ovenschotel

Toetje uit de oven

Snijd het brood in plakken en besmeer met een goede laag boter. Vet een ovenschotel in met een beetje boter en beleg die met het brood, met de besmeerde kant naar boven. Eventueel kun je over die laag nog wat jam smeren. Bestrooi met rozijntjes of cranberry’s. Afhankelijk van hoeveel brood je hebt kun je nog een tweede laag brood erover doen.

Vanille voegt smaak toe

Verwarm de melk met de slagroom, met daarin de vanille. Het uitgeschraapte stokje kun je mee laten warmen voor extra smaak. Maar breng het geheel niet aan de kook! Klop de eieren en suiker in een aparte kom goed luchtig, tot ze wat bleek en schuimig zijn. Doe dan een beetje van het melk/roommengsel erbij en klop door. Doe dit tot alles bij de eieren zit. Bestrooi met kaneel naar smaak.

Warm het lekkerst

Dit mengsel giet je in de ovenschaal tot alles goed onder staat. Laat dat nu even een half uurtje zo staan. Verwarm in de tussentijd je oven op 200C. Zet daarna de ovenschotel erin en bak 30-45 minuten tot alles mooi goudbruin is en het ei/roommengsel gestold is. Serveer warm!

Eén reactie

Reactie van Marloes

Gisteravond gemaakt, en vandaag vanuit de koelkast de oven in. Lekker! Wij noemen het 'wentelteefjes uit de oven' :-)

Reactie formulier