Menu Vind Restaurant
* dinsdag 21 mei 2013 *

Smulpaapje kookt! - Zuurkoolwraps

Susan Aretz – Recepten

budgetvegetarisch

Culinair schrijfster en moeder van twee, Annemieke Dubbeldeman is een oude bekende van Smulpaapje. We zijn dan ook éxtra blij dat zij deze keer gastredacteur is voor Smulpaapje kookt. Met twee kleine smulpaapjes thuis staan in huize Dubbeldeman bijna dagelijks lekkere gerechten op tafel waar groot èn klein samen van smullen. En dat klein soms voor groot bedenkt wat er op tafel komt vinden wij helemaal geweldig.

Dit gerecht ontsproot aan het brein van de driejarige zoon van Annemieke. Hij bedacht de basis, Annemieke de rest. En dan is het eindresultaat een verrassend lekker gerecht, waarvan wij hopen dat jullie er ook van zullen smullen! Op Baby & Dreumes Eetfestijn, de website van Annemieke, staan nog veel meer lekkere recepten en leuke tips over eten met kleine kinderen.

Benodigdheden voor 3 grote wraps, voor bv. 2 volwassenen en 2 kinderen

3 grote bloemtortilla’s250 g zuurkool
50 g cashewnoten, liefst ongezouten
1 pakjes quorn stukjes
75 g feta
1 volle el mayonaise
50 ml yoghurt
1/2 el kerrie
peper, zout

Bak de bloemtortilla’s kort in een koekenpan, zodat ze iets meer kleur krijgen. Je moet ze nog wel kunnen vouwen, dus laat ze niet te knapperig worden in de pan. Bak daarna de quorn stukjes.

Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Snijd de feta in blokjes.

Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de kerrie. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Als je ook nog gezouten cashewnoten hebt, dan is het samen met de feta en kerrie waarschijnlijk al wel zout genoeg.

Meng de dressing door de zuurkool en voeg de feta en cashewnoten toe. Schep de vulling in de tortilla’s en rol ze stevig op.