Menu Vind Restaurant
* woensdag 25 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Wonton Noodle soep

Susan Aretz – Recepten

oosterssoepweekmenu

Ik vind dit een van de lekkerste soepen die er is. Subliem in al zijn eenvoud.

Het enige werk zijn de wonton dumplings, maar als je dat samen met je kind(eren) doet maak je er een feestje in de keuken van. Probeer maar!

Voor 4 grote kommen

2 liter kippenbouillon
4 mini paksoi
2 lentuitjes, fijngehakt
250g varkensgehakt
1el sojasaus
1tl rijstazijn
½ tl sesamolie
1tl maïzena
wonton velletjes, ontdooid (uit de vriezer bij de toko)
1el maïzena opgelost in een ¼ kopje water
Udon noodles

Zo maak je wonton dumplings

Dit is wel wat werk, dus begin daar als eerste mee. Ontdooi de wonton velletjes al eerste, dat duurt wel even. In de tussentijd maak je het gehakt aan met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en maizena. Kruid met nog wat zout en peper.

Leg steeds een theelepel in het midden van een ontdooid wontonvelletjes. Haal het verste puntje nu naar je toe en vouw als een driehoekje dicht. Plak vast met wat opgeloste maïzena. Druk nog rondom het gehakt, zodat alle lucht eruit is en vouw de uiterste punten naar binnen. Plak weer vast met de opgeloste maïzena. Je moet goed gesloten pakketjes hebben. Herhaal tot al het gehakt op is. Leg ze niet teveel op elkaar, maar naast elkaar, zodat ze niet vastplakken. Dek als je klaar bent af met een iets vochtige, schone theedoek.

Voor de soep

Ik heb voor de bouillon, volstrekt tegen mijn eigen principes in, kippenbouillon bij de toko gekocht. Die bleek veel smaakvoller dan de standaard bouillonblokjes uit de supermarkt. Het lekkerste is natuurlijk zelfgetrokken bouillon, maar laten we eerlijk zijn; daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Dus maak bouillon zoals je wilt en/of uitkomt. Daarin verhit je de gehalveerde paksoi, hele lenteui en de noodles.

Dumplings koken

Haal de paksoi, lenteui en noodles als die gaar zijn eruit en doe alvast in grote kommen. Breng de bouillon aan de kook en verwarm daar beetje bij beetje de dumplings in. Laat de bouillon niet te hard koken, want dan knappen je dumplings open voor ze gaar zijn. Als de dumplings boven komen drijven zijn ze 9 van de 10 keer gaar. Controleer dat even voordat je ze er allemaal uithaalt, het gehakt moet wel gaar zijn.

Serveer de wonton soep

Dien de soep op in grote komen met in iedere kom wat paksoi, noodles en flink wat dumplings. Grote lepels erbij, zodat je alles er goed uit kunt lepelen. Super gezond, maar vooral héél erg lekker!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier