Menu Vind Restaurant
* dinsdag 5 mei 2015 *

Smulpaapje kookt! - Vanillecustard

Susan Aretz – Recepten

toetje

De Engelsen noemen het custard, de Nederlandse vertaling zou vanillevla kunnen zijn. Maar het is vooral een romige, naar échte vanille smakend toetje dat je op zo veel verschillende manieren kunt gebruiken.

Wij aten het samen met zelfgemaakte rabarbercompote, een gouden combinatie!

Voor 4 personen, als dessert

525ml melk
75ml slagroom
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
4 eidooiers
30g suiker
2el maïzena

Zelfgemaakte custard

Verwarm de melk, room met de zaadjes uit het vanillestokje, het opengesneden vanillestokje en de kaneel en suiker. Laat dit 5-10 minuten trekken, zonder dat de melk kookt. Haal dan het vanille- en kaneelstokje eruit.

Maak je eigen vanillevla

Nu mogen de eidooiers erbij, maar let op dat je met een garde goed klopt en de melk niet té warm is. Zo voorkom je dat je roerei krijgt. Blijf nu 10-15 minuten roeren terwijl de substantie langzaam indikt en de textuur van vla krijgt. Hoe dik je die wilt is persoonlijk, ik hou ervan als het net iets dunner is dan reguliere supermarktvla. Hou je van iets dikker voeg dan tot slot de maizena toe, zodat de custard verder indikt.

Serveren

Giet de custard nu in een kom en laat afkoelen. Om te voorkomen dat er een velletje op komt dek je de bovenkant af met een beetje huishoudfolie. Serveer met bijvoorbeeld zelfgemaakte rabarbercompote

2 reacties

Reactie van Henk

Mis in de werkwijze de 2 el maizena.

Reactie van Smulpaapje

klopt, scherp! Ik heb 'm toegevoegd.

Reactie formulier