Menu Vind Restaurant
* woensdag 23 april 2014 *

Smulpaapje kookt! - Suikervrije ijsjes

Susan Aretz – Recepten

dessertijs

De mooie dagen komen er weer aan. Dagen die je wilt afsluiten met een ijsje. Hoe handig is het dan om die in de vriezer te hebben.

En hoe fijn als ze suikervrij zij en je er onbekommerd van kunt genieten. Smulpaapje heeft het recept voor je!

Wat heb je nodig (genoeg voor 4-6 vormpjes)

250ml magere kwark (halve beker)
1 rijpe mango
aardbeien (stuk of 6) gehalveerd
1 rijpe banaan

Optioneel: Agavesiroop

De lekkerste ijsjes maak je zelf!

Zorg dat je houders hebt waar je ijsjes mee kunt maken. Je koopt ze bijna overal tegenwoordig, van Flying Tiger tot de Hema. Kijk of je leuke speelse ijsvormpjes kunt vinden. In een maatbeker doe je alle ingrediënten. Met een staafmixer goed pureren totdat alles gemengd is en je geen stukjes fruit meer hebt.

Even proeven nu. Is je fruit rijp genoeg dan heb je veelal geen extra zoetsstof nodig. Wil je toch wat meer zoetigheid doe er dan, met mate!, wat Agavesiroop door. Je ijsje is dan natuurlijk niet meer suikervrij.

Frozen yoghurt

Vormpjes afsluiten of er een houten stokje insteken en minstens een nacht nu in de vriezer zetten. Als je ze uit hun vormpje wil krijgen heel even onder de warme kraan houden. En genieten maar! Goedkoop, lekker èn gezond snoepen is dit.

Eén reactie

Reactie van Marloes

Echt heerlijk en wat een fijn idee dat het ook nog gezond is! :-) We hebben ze ook al gemaakt met oa frambozen, ananas en bosbessen erin.

Reactie formulier