Menu Vind Restaurant
* vrijdag 3 april 2015 *

Smulpaapje kookt! - Spinazietaartjes met ham

Susan Aretz – Recepten

lunchlunchtrommelpicknickspinazie

Als je kleuter denkt dat ze ongemerkt de taartjes van je aanrecht kan snoepen weet je dat het goed zit. Serveer ze – lauwwarm of helemaal afgekoeld – als onderdeel van je brunch of lunch. Of pak ze in voor een (zomerse) picknick!

En wat er overblijft vries je in. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen, als je geen idee hebt wat er nu weer in de lunchtrommel moet!

Voor 12 taartjes

175g spinazie
5 eieren
125ml crème fraiche
100g geraspte belegen kaas
125g hamreepjes
zout & peper
Muffinblik, goed ingevet met boter

Oven voorverwarmen op 175C

Spinazietaartjes met ham en ei

Begin met het roerbakken van de spinazie in een hete wok of pan met een klein drupje olie. De spinazie hoeft alleen maar te slinken, dus niet te lang. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd het daarna, met een goed scherp koksmes, zo fijn mogelijk. Knijp het dan nóg een keer, met je handen, helemaal uit tot echt bijna alle vocht eruit is.

Hartige taartjes

In een grote kom klop je de eieren los met de creme fraiche. Roer er dan de kaas, hamreepjes en spinazie doorheen tot alles goed gemengd is. Schep nu met een lepel de holtes van je ingevette muffinblik in. Alle vocht dat je mogelijk morst daarna met keukenpapier van je bakblik afvegen, anders wordt het een grote smeerboel in de oven.

Ideaal lunchgerecht

Bak de taartjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze daarna, in het blik even afkoelen en terugzakken voordat je ze eruit haalt. Dat eruit halen kan heel makkelijk door met de botte kant van een mes de ronding van de holtes te volgen. Daarna wip je ze er zo uit en kun je ze op een rooster verder laten afkoelen (of meteen opeten natuurlijk!)

2 reacties

Reactie van Anja

Super leuk gerecht ,in plaats van ham heb ik garnalen door gedaan.

Reactie van Kitty

Lijkt me heerlijk. Heb je een slanker alternatief voor de creme fraiche? Kan het ook net hüttenkäse, of kan dat niet in de oven? Ricotta misschien?

Reactie formulier