Menu Vind Restaurant
* woensdag 22 oktober 2014 *

Smulpaapje kookt! - Spinaziesoep (Monstersoep)

Susan Aretz – Recepten

soepspinazievegetarisch

Monstersoep, zo noemt onze dochter deze soep. Hoe je deze soep ook noemt, dat ie barstensvol goeds zit weet je het moment dat je ziet hoe weinig ingrediënten er anders dan spinazie in zitten.

Zo makkelijk is groentesoep maken namelijk. Groente, bouillon en een paar smaakmakers. Dat is het!

Voor grote pan soep heb je nodig

1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1,5L kippenbouillon
600g spinazie, gewassen (met steeltjes)
scheutje slagroom (optioneel)
gerookte zalm, gesnipperd (optioneel)
Optioneel: knapperbolletjes
 

Zo maak je zelf soep

Je basis is bouillon. Die kun je zelf maken, maar bouillonblokjes gebruiken is geen misdrijf dus gebruik datgene waar je tijd voor hebt. Neem vervolgens een grote pan, en ik bedoel echt een grote pan, en verhit daar een goeie scheut neutrale olie in. Fruit je ui en knoflook een minuut of vijf zachtjes aan.

Spinaziesoep

Dan de spinazie erbij( (je snapt nu waarom je pan zo groot moet zijn) en de bouillon. Laat alles goed warme worden. Dan gaat de staafmixer erop en pureer je net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt. Goed doorwarmen, scheutje room erin, op smaak brengen met zout en peper en je soep is klaar.

Als je de soep serveert is het lekker om er wat zalmsnippers in de doen, maar ook uitgebakken spekjes is heerlijk. Onze kleuter echter is dol op knapperbolletjes in haar soep. In dat geval geen zalm of spek in de soep doen!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier