Menu Vind Restaurant
* dinsdag 5 mei 2015 *

Smulpaapje kookt! - Rabarbercompote

Susan Aretz – Recepten

rabarbertoetje

Dit is mogelijk een van de makkelijkste recepten die je kunt maken. Tegelijkertijd ook een van de lekkerste en zo kenmerkend voor het voorjaar. Ik hou van het friszure van de rabarber en gebruik dus eigenlijk amper toegevoegde suiker.

Serveer met zelfgemaakte vanillevla en je hebt een geweldig voorjaarstoetje, volledig huisgemaakt! Enneh, als je daarna vertelt dat er groente als toetje is gegeten gelooft vast niemand dat! (maar wel pas na afloop doen he ;-))

Voor vier personen

4 grote stengels rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 2cm gesneden
te groene rabarber levert een andere kleur compote op, dus kijk dat je mooie rode stengels pakt
scheut sinaasappelsap (ook lekker met appelsap met vlierbloesem van Cawston Press)
optioneel: agavesiroop of kristalsuiker

Rabarber compote

Zet een pan op met daarin de rabarberstukjes en een goede scheut sinaasappelsap,. De rabarber hoeft niet helemaal onder te staan, maar zorg dat de bodem van de pan van sap is voorzien. Vuur hoog en aan de kook brengen. Zet het vuur nu iets lager en laat de rabarber zo staan totdat ‘ie volledig uit elkaar is gevallen. Roer af en toe om.

Smaakmakers

Proef je rabarber en bepaal zelf hoeveel zoet je er nog bij wilt. Ik heb hiervoor een kneepje Agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing of gewone suiker gebruiken. Laat afkoelen en serveer bijvoorbeeld met zelfgemaakte vanillevla.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier