Menu Vind Restaurant
* woensdag 20 februari 2019 *

Pasta Pollo Tonato

Susan Aretz – Recepten

dinerkippasta

Ik maakte dit recept een aantal jaren geleden voor mijn eerste boek 'Wat eten we vandaag?' maar verloor het gerecht een beetje uit het oog. Super jammer, want niet alleen is deze variant op de klassieker Vitello Tonato in een mum van tijd gemaakt. Deze versie is ook nog eens een stuk vriendelijker voor je portemonnee, omdat hij met kip in plaats van kalfsvlees wordt gemaakt.

In minder dan een half uur staat je maaltijd op tafel. Ideaal om de doordeweekse maaltijd eens mee op te leuken maar ook een heel fijn gerecht voor een weekend- en/of feestelijk diner met het hele gezin.

foto: Simone van den Berg

Voor vier personen 

Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fishtales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
versgemalen zwarte peper
1 pak linguini (à 500g) al dente gekookt
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

De basis van pollo tonato

Breng de bouillon aan de kook en leg daar de kipfilets in. Laat ze 5 minuten pocheren, terwijl de bouillon zachtjes kookt. Zet dan het vuur uit en laat 10 minuten staan. Afhankelijk van de dikte van je kipfilets zijn ze dan gaar. Haal ze dan ook meteen uit de bouillon om te voorkomen dat je vlees te droog wordt.

Tonijnmayonaise

In de tussentijd doe je de tonijn, mayonaise, kwark (of yoghurt), citroensap en kappertjes in een mengbeker. Pureer tot een saus met een staafmixer. Of doe alles in een blender of keukenmachine. Je wilt een gladde saus. Breng op smaak met lekker wat versgemalen peper.

Pasta pollo tonato

Kook de linguine beetgaar (voor vier personen gebruik je ongeveer 350g) en giet af. Meng dan met de tonijnsaus. Doe in een diep bord en leg er plakjes gepocheerde kip op met nog een beetje extra saus. Voor wie er van houdt garneer je het bord met wat rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en gesneden olijfjes.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier