Menu Vind Restaurant
* vrijdag 6 november 2015 *

Smulpaapje kookt! - Pastinaakstamppotje met verstopte worstjes

Susan Aretz – Recepten

aardappelovenschotelstamppot

Pastinaak was altijd een vergeten groente, maar zie je gelukkig steeds meer op de markt en bij de groenteboer. Een veelzijdige groente ook, die in dit recept voor een twist zorgt in de stamppot.

Gecombineerd met de venkel & tijm worstjes van Mister Kitchens, die verstopt zijn in de ovenschotel, maak je er een heerlijke najaarsstamppot van.

Voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in kwarten
500g pastinaak, geschild en in stukken
2 kleine Elstar appels, geschild en in kleine blokjes
Scheut melk, klontje boter, nootmuskaat
4 venkel/tijm worstjes (Mister Kitchens, oa. bij AH)
geraspte (geiten)kaas (Willem & Drees)
zout en peper

Ovenschaal – oven voorverwarmen 175C

Stamppot pastinaak

De basis is natuurlijk puree, dus de aardappels kook je goed gaar (een minuut of 10), giet ze af en laat even uitstomen. In dezelfde tijd kook je ook de pastinaak gaar. Giet ook die af en met een stamper prak je ze fijn. Doe dat zelfde met de aardappels, waar je puree van maakt door toevoeging van melk, boter en een goede snuf nootmuskaat. De gestampte pastinaak mix je nu door de puree. Tot slot de appelblokjes er doorheen mengen. Breng op smaak met zout en peper. Zet dit even apart

Worstjes van Mister Kitchens

Bij de grotere Albert Heijns vind je de worstjes van Mister Kitchens. Ik koos voor de venkel/tijm variant, omdat de kruiden in het vlees zo mooi passen bij deze stamppot. Bak de worstjes in een koekenpan met een klein scheutje olie, om en om, in 5 minuten goudbruin. Ze zijn dan nog niet gaar, maar dat komt straks in de oven!

Ovenschotel met pastinaak en worst

Pak een ovenschaal en doe daar een laagje van de puree in. Hier bovenop de worstjes en die dek je weer af met de rest van de puree. Over de bovenkant strooi je de geraspte geitenkaas. Natuurlijk kun je ook andere kaas gebruiken, maar geitenkaas en appel gaat zo lekker samen. Zet dit een minuut of vijftien in de voorverwarmde oven, zodat de worstjes goed gaar worden en de bovenkant van je ovenschotel lekker goudbruin kleurt. Eet smakelijk!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier