Menu Vind Restaurant
* zaterdag 5 september 2015 *

Smulpaapje kookt! - Pastasalade met halloumi

Susan Aretz – Recepten

dinerpastapastasaladesaladevegetarisch

Ik hou er van om te improviseren met ingrediënten die er zijn, dus terwijl ik bij vrienden op vakantie in Engeland was ontstond dit recept.

En hoewel pastasalade vaak gezien wordt als typisch zomereten, kan deze wat mij betreft op ieder moment. Ook lekker om een keer mee te nemen/geven in de lunchtrommel!

Voor 4 personen

200g verschillend gekleurde mini pommodori
200g groene asperges
2el zongedroogde tomaatjes
1el kappertjes
1 pak halloumi kaas, in plakken
verse munt, naar smaak
1el citroensap
2el lekkere olijfolie
zout & peper

400g pasta (ongekookt)

Pastasalade

De basis voor deze salade is pasta, dus kook die als eerste (al dente!), giet af en spoel even na met koud water en zet weg tot je klaar bent met de andere ingrediënten.

Groente in de pasta

De groene asperges grill je in een grillpan (of op de bbq, of in een gewone koekenpan) om en om goudbruin. Ze garen door de hitte, maar bak ze niet te lang zodat ze nog wat ‘bite’ houden. Halveer de tomaatjes en doe die met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en munt bij de pasta. Snijd de gegrilde asperges in grove stukken en doe die er ook bij. Hussel alles goed om en breng op smaak met citroensap en olijfolie, zout & peper.

Halloumi

Halloumi is een perfecte kaas om te grillen, dus in de grillpan die je voor de asperges gebruikte bak je nu de kaas in een heel klein beetje olie, om en om goudbruin aan. Garneer de salade met de gebakken halloumi en serveer meteen!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier