Menu Vind Restaurant
* donderdag 24 april 2014 *

Pasta met zalm en tomaatjes

Susan Aretz – Recepten

dineritaliaanspastavisweekmenu

Eigenlijk zou deze pasta de naam moeten dragen van degene van wie ik het recept kreeg, mijn vriendinnetje Cyrina. Al zolang als ik haar ken maakt zij deze pasta. En ieder moment is er eigenlijk geschikt voor. Maar vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Want in letterlijk nog geen kwartier staat deze overheerlijke pasta voor je neus.

In Wat lunchen we vandaag? - mijn tweede boek - staat deze pasta ook, omdat ik 'm inmiddels ook aan mijn dochter mee naar school geef als er restjes overblijven. Of ik maak 'm 's ochtends in een handomdraai, dan wel zonder de dille en creme fraiche, maar in al z'n eenvoud met tomaatjes & zalm.

pasta zalm_WLWV
foto: Rinze Vegelien

Pasta met zalm & tomaatjes

Lauwwarm is deze pasta eígenlijk het lekkerst. Ideaal dus om de saus al helemaal klaar te hebben, zodat het alleen nog een kwestie is van pasta koken. Maar ook koud, de dag erna als alle smaken lekker zijn ingetrokken, is ‘ie nog verrukkelijk. Een pasta die ook multi functioneel inzetbaar is. Als snelle door de weekse maaltijd, bij de BBQ en de restjes doen het dus ook prima in de lunchtrommel, de dag erna.

Voor een grote schaal pasta met zalm en tomaatjes heb je nodig

500g pasta, naar keuze
250ml crème fraiche, (wij gebruikten halfvet)
250g gerookte zalm, in reepjes gesneden
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
35g dille, fijngehakt
sap van minimaal 1 citroen
250g mini tomaatjes, gehalveerd
Zout & versgemalen peper naar smaak

Dit is pas écht fast food

Terwijl de pasta kookt meng je in een grote kom alle andere ingrediënten voor de saus. Voeg zoveel citroensap toe als je lekker vindt. Gebruik je volvette crème fraiche dan zal de smaak van de saus ook intenser zijn.

Giet de pasta af en doe die, nog warm, meteen bij de saus. Heel goed mengen, zodat de pasta volledig bedekt is met de saus. Serveer meteen of laat afkoelen, als je ‘m als koude pastasalade wilt serveren.

10 reacties

Reactie van Yvonne

Doe de paste bij de saus..... Welke saus??????

Reactie van Smulpaapje

ik heb de tekst iets aangepast n.a.v. jouw vraag Yvonne. Met de ingrediรซnten - muv de pasta - maak je namelijk een saus, daar gaat de pasta door heen.

Reactie van Elske

Fantastisch recept! Met 2 peuters die redelijk goed eten is afwijken van het bekende altijd even spannend! Maar ze vonden het heerlijk! Dankjewel!

Reactie van Jasmijn

Heerlijk! Vandaag gemaakt met zalm uit blik, en extra kappertjes erdoor.. smullen!

Reactie van Helga

Ik ga hem maken, lijkt me lekker! Maarre.. 250 kerstomaatjes? ๐Ÿ˜‰

Reactie van Smulpaapje

je hebt helemaal gelijk, het is natuurlijk 250 gram! Aangepast

Reactie van Heleen

Zo toevallig...Dit recept maak ik al een jaar of 15...drie keer raden...ook door dezelfde cyrina (destijds een hockey teamgenootje!)

Reactie van Roland

Ik ga het nu maken ๐Ÿ˜Š Benieuwd wat de kids er van vinden ๐Ÿ‘

Reactie van Roland

Ik ga het nu maken ๐Ÿ˜Š Benieuwd wat de kids er van vinden ๐Ÿ‘

Reactie van Roland

Echt heerlijk! Dit hou ik in mijn repertoire ๐Ÿ˜€

Reactie formulier