Menu Vind Restaurant
* vrijdag 4 juli 2014 *

Smulpaapje kookt! - Pasta met zalm en verse erwtjes

Susan Aretz – Recepten

pastavisweekmenu

Dit is een héél eenvoudige pasta, je kunt het bijna geen recept noemen wat ik je ga geven. Maar het brengt álle smaken bij elkaar waar ik dol op ben.

Eenvoudig, maar zó lekker. Super gezond ook nog, maar vooral héél erg lekker.

Voor vier personen

350g pasta, orechiette bijvoorbeeld
400g zalm, in grote blokjes gesneden
250g verse doperwten (netto opbrengst) - of gebruik diepvrieserwtjes (ontdooid) buiten het seizoen
1 citroen, rasp en deels sap
Lekkere olijfolie

Snelle pasta met vis

Kook de pasta beetgaar. Kook in de tussentijd, in een minuut of 8, ook de doperwtjes gaar. Natuurlijk kun je diepvrieserwtjes gebruiken, maar écht er is weinig zo lekkers als verse doperwten. Dus als het even kan gebruik die!

Zalm bereiden

Terwijl de pasta en groente kookt bak je in nog geen vijf minuten de zalm. Je wilt die niet te lang bakken, want dan wordt ‘ie te droog. Zalm gaart ook altijd nog wat na, dus vijf minuten is echt genoeg!

Serveren

Doe de pasta in een schaal, daar gaat de citroenrasp en erwtjes door. Over de zalm, naar smaak, citroensap doen en dit bij de pasta scheppen. Maak af met de lekkerste olijfolie die je in huis hebt en nog wat versgemalen zwarte peper en zeezout en klaar ben je!

Eén reactie

Reactie van Felicia

Inderdaad super simpel en erg lekker! Ik doe er zelf nog wel altijd wat rode ui en knoflook bij. Heb het ook een keer gemaakt met warmgerookte zalm. Smaakte heerlijk!

Reactie formulier