Menu Vind Restaurant
* zaterdag 19 september 2015 *

Smulpaapje kookt! - Pasta carbonara

Susan Aretz – Recepten

fastfoodpasta

Een van de klassieke Italiaanse pastagerechten. Fluweelzacht, super romig en wat mij betreft ultiem comfort food. Fast food ook, want letterlijk in de tijd dat je pasta kookt is je saus klaar.

Binnen een kwartier aan tafel dus. Dat is pas echt pasta pronto!

Voor 2 personen

6el slagroom
2eidooiers *)
50g Parmezaan, fijngeraspt
100 Pancetta, in reepjes (of gebruik spekreepjes)
250g linguini
versgemalen zwarte peper

Pasta pronto!

In de tijd dat je de linguini  volgens de gebruiksaanwijzing al dente kookt bak je de pancetta in een hete koekenpan zonder extra vet lekker krokant. In een grote schaal meng je in de tussentijd de slagroom, eidooiers en parmezaanse kaas goed door elkaar.

Roep iedereen aan tafel

Giet de pasta af, laat uitlekken en gooi de hete pasta bij het eimengsel. Door de hitte garen de eidooiers en bindt de saus met de room. Dan de pancetta erbij, inclusief een klein beetje van het bakvocht. Goed mengen en tot slot op smaak brengen met nog wat peper. Meteen aan tafel nu, want je wilt dit meteen eten!

Niet als je zwanger bent

Deze pasta eet je beter niet als je zwanger bent, of met hele kleine kinderen eet. Ondanks dat de eidooiers door de warmte garen wil je geen enkel risico nemen. Eventueel kun je gepasteuriseerde eidooiers gebruiken. Maar better safe than sorry!

Eén reactie

Reactie van Gereon de Leeuw

Beste Susan,

Waarom slagroom in je carbonara. Deze pasta is de heilige drie eenheid van ei, spek en kaas.

Fijne avond Gereon

Reactie formulier