Menu Vind Restaurant
* maandag 27 oktober 2014 *

Smulpaapje kookt! - Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus

Susan Aretz – Recepten

ovenschotelspinazieviszalm

Comfortfood zoals we het graag eten. Luchtige puree, lekkere vette vis en een fluweelzachte mosterdsaus. Oh en niet te vergeten afgedekt met een laagje kaas. Want als er iets is waar we van houden dan is het wel gesmolten kaas!

Voor één grote ovenschaal

35g bloem
35g roomboter
Halfvolle melk
1el Dijon mosterd
400g zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
Aardappelpuree

Oven voorverwarmen op 200C

Klassieke keuken

Maak een klassieke bechamelsaus, zoals we die hier ook maken, maar dan met deze hoeveelheden. Voeg daar als laatste een goede lepel mosterd aan toe en breng op smaak met zout en peper. Maak tegelijkertijd, volgens ons basisrecept, de aardappelpuree.

Wok de spinazie in een heel klein beetje olie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Druk de spinazie héél goed uit in een zeef, je wilt liefst alle vocht kwijt zijn. Dan kun je de ovenschotel nu gaan opbouwen!

Ovenschotel met zalm en spinazie

Start met een laag aardappelpuree en leg daar bovenop de spinazie en cherrytomaatjes (eventueel gehalveerd). Bedek die met plakjes rauwe zalm, daarover heen een goed portie van de mosterdsaus. Dek af met aardappelpuree. Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal kun je één of meerdere laagjes doen, maar eindig altijd met een laag puree. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.

Efficiënt koken

Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de hele ovenschotel de dag/avond ervoor voorbereiden, zodat je‘m alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Reken dan op ongeveer 10-15 minuten meer bereidingstijd.

3 reacties

Reactie van Marian

dit ga ik beslist maken!

Reactie van Esther

Heerlijk was het! Onze meiden waren wat aarzelend, maar hebben uiteindelijk toch iets gegeten. En vonden het volgens mij stiekem toch wel lekker....

Reactie van Marieke

Erg lekker en nog fijner: onze kieskeurige eter van 5 eet zijn bordje leeg (zijn stuk zonder tomaten, maar toch). Top gerecht!

Reactie formulier