Menu Vind Restaurant
* dinsdag 5 augustus 2014 *

Smulpaapje kookt! - Mossels op traditionele wijze

Susan Aretz – Recepten

fastfoodvis

We vroegen jullie via Facebook wie er met zijn kinderen wel eens mossels eet. De reacties waren zeer verschillend. Van grote liefhebbers, tot ‘nu niet, nooit niet’. Bij ons thuis is het de ultieme fastfood favoriet. Want in letterlijk minder dan een kwartier staat een dampende pan mossels op tafel.

En nu het mosselseizoen weer is aangebroken zijn ze niet alleen super lekker maar ook nog eens heel goed betaalbaar. Tijd om te proberen dus!

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

2-3kg mossels
Mosselgroente
2-3 teentje knoflook, fijngeperst
250ml bouillon (of wijn)
Erbij: stokbrood, frietjes, sausjes

Mosselrecept

Eigenlijk kun je dit niet eens een recept noemen. Zo makkelijk is het om deze mosselpan te maken. En afhankelijk van hoeveel tijd en zin je hebt kun je het jezelf ook nog eens supermakkelijk maken door kant en klare mosselgroente en sausjes aan te schaffen.

Mossels koken

Pak je grootst mogelijke pan en verwarm die voor. Scheutje olijfolie in de pan en de knoflook aanfruiten. Daar gaat na een minuut of vijf de mosselgroente bij. Bak die even mee, zodat de smaken goed loskomen. Afhankelijk van je voorkeur gaat er nu bouillon of wijn bij en het vuur omhoog. Niet alleen om grotendeels de alcohol te verdampen, maar ook om te zorgen dat je mossels goed koken.

Mosselpan op tafel

Mossels er nu bij *), deksel op de pan en op het hoogste vuur 3 tot 4 minuten goed doorkoken. Om de paar minuten even de pan goed omschudden (of omscheppen) zodat alle mossels gaar worden. Als alle schelpen openstaan zijn je mossels gaar en kun je aan tafel. De pan zet je natuurlijk gewoon lekker zo op tafel en uiteraard ga je als eerste op zoek naar een lege schelp, die als knijper dient om de mossels uit hun schelp te halen. Veel leuker dan met een vork!

Voordat je mossels kookt

*) het is van belang dat je vooraf je mossels goed controleert. Gebroken en open mossels kunnen bedorven zijn, dus gooi die weg. Om zeker te weten dat een open mossel toch goed is tik je hem een paar keer op het aanrecht. Een goede mossel sluit dan alsnog. Een mossel die niet meer goed is blijft open en gooi je dus weg. Idem voor als je de mossels gekookt hebt. Zijn ze niet helemaal open gegaan, weggooien!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier