Menu Vind Restaurant
* woensdag 20 augustus 2014 *

Smulpaapje kookt! - Manon's pasta met Gorgonzola uit de oven

Susan Aretz – Recepten

italiaansovenpastavegetarisch

Kinderen en pasta, een gouden combinatie. Dat is ook een van de redenen dat dit een familiefavoriet is bij Manon en haar gezin.

Dit is ook zo’n pastaschotel die het goed doet als je eters krijgt. Makkelijk voor te bereiden en een gegarandeerd smuleffect!

Manons Pasta Gorgonzola Smulpaapje

Voor een grote ovenschotel,genoeg voor 4 grote eters

50g boter
50g bloem
400ml melk
150g Gorgonzola
100g geraspte kaas
250g broccoli, in roosjes, beetgaar gekookt
400g pasta, beetgaar gekookt

Oven voorverwarmen op 200C

Roux, de basis voor je saus, maak je zo

De basis is een roux, die eigenlijk van iedere saus een feestje maakt. Smelt de boter op half hoog vuur, hij hoeft niet bruin te worden. Zodra alles gesmolten is de bloem erbij en met een garde goed mengen. Laat het bloemmengsel een minuutje zachtjes bakken, dat haalt de ergste bloemsmaak eraf. Dan scheutje voor scheutje de melk erbij, terwijl je voortdurend goed roert. Je wilt geen klontjes maar een mooie gladde saus. Soms heb je niet eens alle melk nodig. De saus dikt per keer dan je er melk bij doet en even laat bubbelen verder in. Heb je een mooie gladde, iets dikke saus dan de gorgonzola in stukjes erbij en laten smelten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Kaassaus voor over de pasta

Nu komt alles bij elkaar. Meng de pasta, broccoli door de kaassaus heen en doe dat geheel over in een vuurvaste ovenschotel. Dek af met een royale laag geraspte kaas. Welke kaas je gebruikt is aan jou, maar zorg dat het in ieder geval goede smeltkaas is. Parmezaanse kaas is altijd een goed idee!

Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bovenkant mooi goudbruin kleurt. Serveer eventueel nog met een lekkere tomatensalade.

 

 

2 reacties

Reactie van Evelien

Gebruik je milde of pikante gorgonzola?

Reactie van Smulpaapje

je kunt beide gebruiken, afhankelijk van wat je lekker vindt. Als er kinderen mee eten ga ik meestal voor mild

Reactie formulier