Menu Vind Restaurant
* woensdag 30 september 2015 *

Smulpaapje kookt! - Lunchmuffins met bloemkool & erwtjes

Susan Aretz – Recepten

bakkenbloemkoolerwtjeslunchtrommelmuffins

Het idee van muffins spreekt heel veel kinderen aan. Ik maak tegenwoordig een keer in de zoveel tijd een hele plaat lunchmuffins, met een heleboel groente erin. Dat is dan ook nog eens win/win. Lekkere lunch, lekker wat extra groente.

Er staan inmiddels meer lunchmuffins op Smulpaapje, maar dit is weer een fijne variant voor in de lunchtrommel.

Voor 15 stuks

400g diepvriesbloemkool, in stukjes
175g diepvries tuinerwten (biologisch, AH)
200g gerookte spekjes, uitgebakken
400g zelfrijzend bakmeel
300ml halfvolle melk
50g gesmolten boter
1 ei
50g pittige geraspte kaas (+ extra)
optioneel: Kalamata olijfjes, gehalveerd

Muffinblik – oven voorverwarmen 175C

Groentemuffins

Laat de bloemkool niet helemaal ontdooien, maar net ver genoeg zodat je de roosjes in gelijke stukjes kunt snijden. Ook de erwtjes hoef je niet te ontdooien. Doe de groente, samen met de uitgebakken (en op keukenpapier uitgelekte) spekjes en kaas bij de bloem.

Bloemkoolmuffins met erwtjes

Meng de melk met de gesmolten boter (die niet meer heet is) en het ei en meng dit door het bloem/groentemengsel tot alles goed gemengd is. Gebruik je de olijfjes, doe die er dan ook door. Schep het mengsel in het muffinblik en bestrooi met extra kaas. Bak de groentemuffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Variatie in de lunchtrommel

Ik maak deze muffins met als enige doel variatie in de lunchtrommel. Dat onze kleuter op deze manier wat extra groente binnenkrijgt is altijd mooi meegenomen. Ik bak ze daarom ook niet door en door. Ik vries ze, zodra ze zijn afgekoeld, namelijk in. Op de dag dat ik ze meegeef zet ik ze dan – bevroren en wel -  in een op 150C voorverwarmde oven, tot ze zijn ontdooid en weer zo goed als vers zijn..

3 reacties

Reactie van Sanna

Jippie, variatie! Wel een vraagje: doe je ze met papieren bakje en al in de vriezer of Voorzie je ze van een nieuw bakje als ze uit de vriezer komen?

Reactie van Smulpaapje

deze hebben voor de foto een mooi papiertje gekregen ;-) ik bak ze zonder wrapper in een siliconen bakplaat en vries ze dus ook zonder papiertje in. Natuurlijk kun je die er voor de mooi omdoen als je ze in de trommel stopt.

Reactie van Shanna

Ah, dat klinkt logisch. Het leek me anders nogal een groot zomp-risico :)

Reactie formulier