Menu Vind Restaurant
* vrijdag 19 december 2014 *

Smulpaapje kookt! - Labne met granaatappel en sumak

Susan Aretz – Recepten

arabischekeukenborrelhapjelunchoudennieuwsnacks

Met de producten uit de Souq lijn van & Merijn zijn we onlangs aan de slag gegaan en hebben we, met behulp van de receptenkaarten die worden meegeleverd, deze geweldige Labne gemaakt.

Een hele romige dip, die gegeten wordt als ontbijt maar die wij meer als onderdeel van een borrel of bij de lunch zouden serveren. Verrassend makkelijk te maken en vooral verrassend lékker!

Voor 4-6 personen, als onderdeel van een borrel of lunch

500g dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse of Turkse)
1/2 el zout
granaatappelpitjes
2tl sumak, te koop oa bij Vanilla Venture
grassige olijfolie, wij gebruikten de Siciliaanse olie van Foodelicous
vers flatbread of turks brood
schone dunne theedoek of kaasdoek

Labne maak je zo

Meng het zout door de yoghurt. Giet dit over in een schoene thee- of kaasdoek. Hang dit boven een kom, zodat al het overtollig vocht eruit kan lekken. Bijvoorkeur laat je dit een uurtje of zes hangen. De hele nacht mag ook. Wat overblijft is een heerlijk dikke, romige yoghurt, labne (ook wel uitgelekte yoghurt)

Verdeel de labne op een mooie, platte schaal. Niet glad, want juist in de gootjes giet je de olie en strooi je de sumak en granaatappelpitjes. Het zoete van de granaatappel met het zoute van de labne en de fluwelige olie met de sumak is echt een geweldige combinatie. Lekker het verse brood in dopen en van genieten!
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier