Menu Vind Restaurant
* donderdag 8 oktober 2015 *

Kipstoofpotje met aardappel & groente

Susan Aretz – Recepten

aardappeldinereenpansmaaltijdkipstoofvlees

Alles wat lekker is in één pan. Mediterrane smaken, gestoofd kippenvlees, groente. Lekker eten is soms zó makkelijk.

Nog meer gemak? Maak het de avond van te voren klaar en geniet de dag erna van nóg meer smaak én gemak bij de doordeweekse maaltijd. Kom, we gaan de keuken in!

Voor 4 personen

2 kippenbouten (800g)
2el zonnebloemolie
3 regenboogwortels (Willem & Drees), in stukken
½ gele paprika, in blokjes
2 aardappels, geschild en in stukken
1 fles passata (540g) + scheutje water
½ tl gerookt paprikapoeder (of iets meer als je van wat uitgesprokenere smaken houdt)
zout & peper
2 vleestomaten, in stukken
handje mini pommodori (div kleuren), gehalveerd
2 handjes verse spinazie

Kipstoofpotje

Ik ben uitgegaan van 2 kippenbouten, die voor 2 volwassenen en 2 kinderen voldoende vlees geven om met elkaar te delen. Wil je toch iets meer kip per persoon dan zou ik je adviseren om 4 kippendijen te gebruiken. Onze dochter at namelijk - na een lange school- en bsodag - zonder blikken of blozen een hele kippenbout op... Gebruik je kippendijen dan zal de benodigde stooftijd wel korter zijn. Haal de kip dan na een kwartiertje eruit en laat de groente lekker verder sudderen.

Stoofpotje met kip en groente

Braad de kip om en om in een grote pan in de verhitte olie 6-8 minuten goudbruin aan. In die tijd kun je de groente voorbereiden. Doe nu de in stukken gesneden wortel, paprika en aardappel bij de kip en bak even kort mee. Dan de inhoud van de fles passata erbij. De tomatensaus die in de fles achter blijft krijg je ook nog mee door de fles even met scheutje water te schudden. Gerookt paprikapoeder, zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat het nu 25-30 minuten pruttelen. De groente moet beetgaar, maar niet door en door gaar zijn.

Eenpansmaaltijd met kip , aardappel en groente

Tot slot de tomaat er voorzichtig door doen en goed warm laten worden. Vlak voordat je de stoofschotel serveert gaat de spinazie erdoor. Die heeft maar 2 minuutjes nodig om te slinken en warm te worden. Check de smaak, nog zout en/of peper extra nodig? Dan nu lekker aan tafel en smullen maar!

Pas op voor je kleren!

Let er goed op dat als je de kip niet van de bout snijdt voor je 'm serveert, je een schort om doet bij jezelf en een grote theedoek (of slabber) bij de kinderen. De tomatensaus zit natuurlijk door alle groente, kip en aardappel heen en je loopt het risico op spetters als er gekluifd wordt. En ja, dit is uit ervaring ;-) Het maakt het gerecht overigens niet minder lekker, wees gerust!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier