Menu Vind Restaurant
* dinsdag 2 december 2014 *

Smulpaapje kookt! - Kaiserschmarrn

Susan Aretz – Recepten

ontbijt

Wij aten dit ontbijt, dat officieel eígenlijk een dessert is, voorheen uit een pakje dat we altijd uit Duitsland meebrachten. Maar dat was me de eer te na, dat snap je. Gelukkig is dit recept er nu en het zal je niet verbazen dat dat zo veel lekkerder is dan kant & klaar!

Een lekkere ontbijtvariant op de bekendere American pancakes.

Voor 4 personen, als ontbijt

3 eieren, eigeel en eiwit in aparte kommen
1el suiker
1tl vanille extract
100ml halfvolle melk
40g roomboter, gesmolten (en extra boter om in te bakken)
75g zelfrijzend bakmeel
mespuntje zout
50g rozijnen

Beslag is zo gemaakt

Meng de eidooiers met de suiker, vanille, melk en boter. Zeef tot slot het bakmeel erbij en roer de rozijnen er door. Laat dit even een half uurtje rusten. De laatste paar minuten dat het beslag rust klop je met een mixer de eiwitten stijf, maar dat de pieken nog net omvallen. Spatel dit door het beslag, niet te lang roeren zodat het luchtig blijft.

Kaiserschmarrn in stukjes

Doe het beslag in een hete koekpan, waar je een klein beetje boter in hebt gesmolten. Bak als grote pannenkoek op medium vuur tot de bovenkant bubbelt en de onderkant mooi goudbruin kleurt. Draai om – eventueel met behulp van een groot bord – en bak de andere kant. Terwijl je de onderkant bakt verdeel je de pannenkoek in kwarten. Die kwarten verdeel je ook weer. Tot je allemaal kleine stukjes hebt.

Serveer de Kaiserschmarnn warm en bestrooi royaal met poedersuiker.

3 reacties

Reactie van Edo de Roo

Hallo, de beterweter hier ;-) Je schrijft het blijkbaar met dubbel-R en één N. ' https://de.wikipedia.org/wiki/Kaiserschmarrn'

Reactie van Jitteke

Hi Susan...geen appeltjes of appelmoes erin?

Reactie van Smulpaapje

mag natuurlijk altijd, maar wij eten ze zonder.

Reactie formulier