Menu Vind Restaurant
* vrijdag 20 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Honing sinaasappel pancakes

Susan Aretz – Recepten

ontbijtpancakesweekmenu

Geen enkel recept voor American pancakes is hetzelfde, dat blijkt wel weer als je op de site van Kayotic Kitchen kijkt en daar volop nieuwe inspiratie vindt.

Mijn blueberry pancakes zijn al heerlijk, maar deze variant moét je ook een keer maken. Verzin maar een aanleiding ;-)

Voor ruim 25 kleine pannenkoeken

250g bloem
2el basterdsuiker
1,5 tl bakpoeder
½ tl zuiveringszout (bakingsoda)
1tl zout
3 eieren
1tl vanille extract
500ml karnemelk
45g boter, gesmolten
3el honing, ik gebruikte oranjebloesemhoning
rasp van 1 sinaasappel

Voor je begint

Gebruik de beste en lekkerste honing die je hebt of kunt kopen. Dat maakt écht het verschil. Je maakt met dit beslag een flinke lading pannenkoeken, maar ze zijn zo lekker dat ik denk dat dat geen probleem hoeft te zijn. Krijg je ze toch niet op, vries ze dan in zodra ze zijn afgekoeld.

Pannenkoekbeslag

Neem twee kommen. In de ene doe je alle droge ingrediënten, dus de bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout, gewoon zout. In de andere kom mix je de karnemelk, eieren, vanille, boter, honing en sinaasappelrasp. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en meng goed met een vork. Ja, je houdt klontjes maar dat maakt niet uit!

Bakken maar

Verhit een grote koekenpan, zorg dat ‘ie goed heet is. Klein drupje zonnebloemolie erin, nog geen theelepel en dan met een juslepel beslag in de pan doen. Je kunt, afhankelijk van de grootte van je pan, ongeveer drie pannenkoekjes per keer bakken. Zodra de bovenkant droger wordt en bubbelt draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant goudbruin. Serveer meteen. Dat kan met wat poedersuiker, maple syrup of zelfs nog wat extra honing. Maar ook zonder zijn ze super lekker. Goed begin van je dag toch zo?!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier