Menu Vind Restaurant
* maandag 9 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Hartige cake met paprika en feta

Susan Aretz – Recepten

cakelunchlunchtrommelpaprikapicknick

Met deze hartige cake kun je echt alle kanten uit. Serveer als lunchgerecht, stop een stuk in de broodtrommel van je kind(eren) of snijd er borrelhapjes van.

Ook met de ingrediënten kun je naar hartelust variëren. Kijk wat je in de koelkast en/of voorraadkast hebt staan en geef er je eigen draai aan. Kortom, een blijvertje dus wat ons betreft

Hartige cake_WLWV
Foto: Rinze Vegelien (Wat lunchen we vandaag?)

Voor 1 cake heb je nodig

3 eieren
150g bloem
1 zakje gist (7g)
vers gemalen peper
0,8dl zonnebloemolie (=80ml)
125ml melk, warm

Geroosterde paprika, grof gesneden
100g feta, in blokjes
Zwarte olijven, gehalveerd (ongeveer 50g)
Taleggiokaas, in plakjes als garnering

Oven voorverwarmen 180C - cakeblik invetten of voorzien van bakpapier

Tip: voor je begint

De laatste vier ingrediënten zijn mijn invulling van het recept geweest. Deze gelden dus vooral ter inspiratie. Je kunt de paprika’s zelf roosteren, maar ik ben bij tijd en wijle een luie kok dus heb een pot geroosterde gele paprika’s gebruikt. Je hebt dan ongeveer de helft nodig. Spoel ze voor je ze snijdt even af en dep droog. Taleggiokaas kun je bij de kaashandel kopen. Deze Italiaanse kaas smelt geweldig. Maar gebruik rustig een kaas die je in huis hebt en ook goed smelt. Oké, aan de slag nu

Het cakebeslag

In een kom gaat de bloem, gist, peper en daar klop je de eieren met een garde doorheen. Dan de zonnebloemolie en melk er door heen. Tot slot alle smaakmakers erbij en nog even goed mengen. Voorzie een cakeblik van bakpapier en giet daar het beslag in. Dek af met wat plakjes Taleggio. Bak de cake een minuut of 45 in de voorverwarmde oven.

Hartige cake

Als de cake mooi goudbruin kleurt en de Taleggio is gesmolten haal je de cake uit de oven. Laat in de vorm afkoelen en haal ‘m er dan pas uit. Lauwwarm is de cake eigenlijk het lekkerst, maar ook volledig afgekoeld smaakt ‘ie geweldig. Je kunt plakjes die overblijven invriezen voor later gebruik.

2 reacties

Reactie van annelies

Is 8 dl is volgens mij wel heel veel olie moet het niet 80ml zijn? En op hoeveel graden moet de oven ik heb maar gegokt op 200 graden ;)

Reactie van Smulpaapje

scherp Annelies, de oven moet op 180C (hetelucht) en in het recept staat o,8dl dat is wellicht wat verwarrend maar inderdaad hetzelfde als 80ml. Recept is aangepast!

Reactie formulier