Menu Vind Restaurant
* donderdag 23 april 2015 *

Groentestoofschotel met garnalen

Susan Aretz – Recepten

dinergarnalenstoofvleestomaten

Dit gerecht ontstond in mijn hoofd omdat ik eens wat anders met venkel wilde maken dan de salade die ik er normaliter van maak. Verrast was ik zelf door het resultaat én het feit dat onze kleuter haar bakje bijna uitlikte, omdat ze het – zoals ze zelf riep – zó lekker vond.

Het restje dat overbleef at ze de dag daarna, op haar eigen verzoek, ook op.

Voor vier personen

2el olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uit de pers
1 venkel, in kleine blokjes
2 rode paprika’s, in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
250g trostomaten (ik gebruikte Tasty Toms), in blokjes
350g grote garnalen
1 pak couscous/bulgur (Artisan)
¼ tl gerookte paprikapoeder (o.a. bij Foodelicious)
zout & peper

In een half uur aan tafel

Verhit een hapjespan met de olie en fruit hier de ui en knoflook een paar minuutjes in aan. Venkel- en paprikablokjes erbij en op hoger vuur 5 minuutjes meebakken, terwijl je af en toe alles doorroert. Dan de verse tomaten en tomaten uit blik erbij, alles doorroeren en tegen de kook aan brengen. Kruiden met zout, peper en het paprikapoeder.

Groentestoofschotel

Vuur daarna wat lager en het zo een half uurtje laten pruttelen, terwijl je af en toe alles even doorroert. In de laatste 5 minuten kook je de couscous/bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. En tot slot, de laatste 2 minuten de grote, rauwe, garnalen erbij en alles omscheppen. De garnalen hebben maar kort nodig en worden gaar van de warmte van de groentestoofschotel. Zodra ze roze kleuren zijn ze gaar.

Serveer de stoofschotel met de coucous/bulgur en garneer, als je dat wilt, met wat platte peterselie (kan zowel gedroogd, als vers)

Variatietip

Hou je niet van garnalen, dan zou je die ook kunnen vervangen door stukjes vis. Of bak wat blokjes kip en meng die door de groentestoofschotel. Helemaal vegetarisch kan natuurlijk ook prima. In dat geval zou ik bijvoorbeeld nog wat blokjes courgette extra meebakken.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier