Menu Vind Restaurant
* maandag 24 maart 2014 *

Smulpaapje kookt! - Groene aspergesoep

Susan Aretz – Recepten

aspergesdinersoepvegetarischweekmenu

Dit is voor mij het ultieme teken dat het voorjaar in aantocht is. Eerst in de vorm van groene asperges, daarna het echte witte goud.

En met beiden kun je deze heerlijke soep maken.

Seizoensgroente

Wij maken ‘m, zodra de asperges goed betaalbaar zijn, met liters tegelijk. Dan zit de vriezer de rest van de zomer vol en kun je ervan blijven genieten ook als de asperges niet meer in het seizoen zijn.

Voor 1 liter soep (4 personen)

1 ui, gesnipperd
50g boter
2 el bloem
100 ml witte wijn (optioneel)
1 liter groentebouillon
600g asperges, in stukken

De lekkerste aspergesoep maak je zelf

Smelt in een grote pan de boter en fruit daar de ui een minuut of vijf aan, zonder dat ie kleur krijgt. Doe daar de asperges bij en bak even een paar minuten mee. Bloem erover en goed mengen. Als je witte wijn gebruikt, dan voeg je die nu toe en laat je ‘even verdampen. Als laatste de bouillon erbij en aan de kook brengen. Laat dan 20 - 25 minuutjes zachtjes borrelen tot de asperges gaar zijn.

Romige soep

Haal de pan van het vuur en met een staafmixer pureer je de soep helemaal glad (of gebruik de blender). Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Wil je nog een extra touch toevoegen dan kun je eventueel nog wat room door de soep doen, maar eigenlijk heeft ‘ie dat niet nodig. Proef maar! Serveer als maaltijd, met lekker vers brood uit de oven. Of als voorgerecht bij het paasdiner.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier