Smulpaapje kookt! – Geroosterde bloemkool



Er is weinig zó lekker als geroosterde bloemkool. Dat kun je het hele jaar in de oven doen, maar in de zomer is het nog lekkerder als je dat op de barbecue doet. Ik koos dit keer voor een Midden Oosten kruidenmengsel. Maar zelfs met alleen zout en peper werkt het al, en proef je de pure smaak van bloemkool.

Serveer de geroosterde bloemkool in dit geval met gekookte freekeh en kip of een stukje gebakken vis.

Wat heb je nodig

1 bloemkool, in gelijke partjes (stronk meegesneden)
1tl al Andalousie kruiden (ik gebruikte die uit de FoodweLovebox, maar ook Jonnie Boer verkoopt ze in de supermarkt)
1tl Za’ atar (bijvoorbeeld uit de Souqlijn van Nadia & Merijn)

Om erbij te serveren

200g freekeh, gekookt
100g feta
verse munt, naar smaak

Geroosterde bloemkool

Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en meng met de kruiden. Steek de barbecue aan en verhit tot 200C. Zet de schaal met de bloemkool op het rooster, klep dicht en zo laat je ‘m roosteren tot de bloemkool beetgaar is. Tussentijds schep je de bloemkool om, zodat alle kanten mooi kleuren. Afhankelijk van de dikte van je bloemkool en je barbecue trek je hier 30-40 minuten voor uit. Uiteraard kan dit ook in de oven, op gelijke temperatuur.

Arabische bloemkool

Kook halverwege de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de feta en verse munt. De geroosterde bloemkool schep je er tot slot doorheen. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 8 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!