Menu Vind Restaurant
* dinsdag 8 juli 2014 *

Smulpaapje kookt! - Gemarineerde varkenshaas

Susan Aretz – Recepten

bbqcourgettevlees

Dit is een snelle manier van marineren, waardoor je in nog geen half uur een feestelijk gerecht met varkenshaas op tafel hebt staan. Daar wordt zelfs de saaiste maandag gezellig van.

Let er wel op dat je je varkenshaas niet té lang bakt. Van droge schoenzolen wordt geen enkele maaltijd gezellig ;-)
 

foto: Simone van den Berg

Voor vier personen

2 stukken varkenshaas ( ongeveer150g per stuk)
2el olijfolie
Citroenrasp en sap
1½ tl gemalen komijn
1½ tl gemalen koriander
¼ tl cayenne
Platte peterselie
500g Gekookte Krielaardappeltjes, gehalveerd
250g Cherrytomaten, gehalveerd
1 courgette, in blokjes

Varkenshaas marineren

Snijd de varkenshaas in de lengte in, maar niet helemaal door. Je wilt ‘m kunnen openklappen zonder dat het van elkaar komt. Dit doe je vooral zodat straks het vlees lekker snel gebakken en gaar is. Leg in een schaal en bestrooi met de komijn, koriander, citroenrasp, olijfolie en het sap van een halve citroen. Doe daar de courgette bij en laat even lekker marineren. Minstens een kwartier, langer mag natuurlijk.

Varkenshaas met groente

Haal de varkenshaas uit de marinade en bak, in wat neutrale olie, in een voorverwarmde pan. Afhankelijk van de dikte ongeveer 10-12 minuten. In een aparte pan bak je nu de courgette op hoog vuur, met de rest van de marinade. Doe daar, na 5 minuten, de tomaatjes en aardappel bij en warm nog mee.

Serveren

Snijd de varkenshaas in plakjes van ongeveer een centimeter. Hij mag nog een beetje rosé van binnen zijn, liever zelfs dan dat ‘ie te droog is. Leg op een mooie schaal en schep het aardappel/groentemengsel in een kom en bestrooi met dat de peterselie.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier