Menu Vind Restaurant
* zaterdag 14 november 2015 *

Smulpaapje kookt! - Financiers

Susan Aretz

bakkenkoekjes

In de proefpost van september had ik het over het flesje eiwitten van Two Chicks, Super handig als je meerdere eiwitten nodig hebt, maar niet direct zit te wachten op eigeel.

Na mijn commentaar dat de eiwitten niet stijf werden kreeg ik van het PR bureau – na onderzoek hoe dat nou kon – een nieuwe fles toegestuurd, zodat ik het nogmaals kon proberen. Dat deed ik met dit recept. En daar werd ik om meerdere redenen heel blij van!

Voor 8 grote financiers

4 eiwitten (TwoChicks of spilts vier eieren)
120g hele zachte boter
125g suiker
100g bloem, gezeefd
rasp van 2 mandarijntjes
½ tl amandel extract

Oven voorverwarmen op 180C

Eiwitten

Want de eiwitten werden dit keer perfect stijf. Hoe het kan dat dat met het vorige flesje niet gebeurde weten we niet. Maar heel fijn dat ik het nogmaals kon proberen. De koekjes waren in twee keer knipperen op, dus laten we die maar gaan maken nu!

Bakken met eiwitten

Klop de eiwitten met de suiker en rasp helemaal stijf en glanzend. Bij mij duurde dit – met gebruik van mijn Kitchenaid – zeker 10 minuten. Dus heb even geduld. Zeef de bloem en tezamen met de boter spatel je die nu door de eiwitten. Probeer zoveel mogelijk lucht te behouden, dus niet te lang roeren.

Bakvorm

Ik heb geen aparte bakvorm voor financiers, dus gebruikte de siliconen canalé vorm die ik heb liggen. Daar kon ik er precies 8 mee maken. Ik vermoed dat als je een klein muffinblik hebt, of bijvoorbeeld een madeleine blik je ook een heel eind komt. Heb je wel een blik voor financiers, dan gebruik je die natuurlijk!

Koekjes bakken

Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de vorm, even laten afkoelen en aanvallen maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier