Menu Vind Restaurant
* dinsdag 24 februari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Courgette eiertaartje

Susan Aretz – Recepten

bakkencourgettelunchtrommelmuffins

Ik bak op de gekste tijdstippen. Dit gerecht ontstond om 6 uur ’s ochtends. Ik keek op ons aanrecht om te bedenken wat ik voor in de lunchtrommel van onze dochter kon bakken (ik ben een ochtendmens, dat is duidelijk).

Dus de restjes groente die op de schaal lagen werden uiteindelijk dit eiertaartje. Doe er je voordeel mee ;-)

Voor zes taartjes

1el olie
1teen knoflook, fijngeraspt
½ courgette, in kleine blokjes
½ puntpaprika, in kleine blokjes
geraspte kaas, naar keuze
3 eieren
vers gemalen zwarte peper
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
ingevet muffinblik

Oven voorverwarmen 175C (hetelucht)

Eiertaartjes maken met restjes groente

Bak de groente in de olie op halfhoog vuur in een minuut of vijf beetgaar. De laatste 2 minuten bak je de knoflook even mee. Haal alles uit de pan en laat even afkoelen. In de tussentijd klop je de eieren los met wat zout en peper. Vet het muffinblik in en vouw de ontdooide bladerdeeg plakjes in de holtes. Schep de groente erin en giet daarna voorzichtig wat eimengsel erover. Dek af met een laagje geraspte kaas.

Bak de eiertaartjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt en het ei gestold is. Laat even in het blik afkoelen. Haal de taartjes eruit en laat ze op een rooster verder afkoelen, voor je ze in de lunchtrommel stopt (of zelf opeet, want bij een kop soep zijn ze ook heerlijk!)

Kies je moment

Nagekomen feedback van onze dochter; ”Ze zijn lekker, maar of ik ze niet meer in het trommeltje voor haar tienuurtje wilde stoppen, want groente zo vroeg ’s morgen daar zat ze niet op te wachten.” Dan weten jullie dat ook alvast ;-)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier