Menu Vind Restaurant
* woensdag 18 februari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Courgette chips

Susan Aretz – Recepten

courgettesnacks

Wij hebben er altijd voor gekozen om groente niet te verstoppen voor onze dochter, maar om haar op verschillende manieren kennis te laten maken met groente in zijn puurste vorm. Deze courgette chips zijn daar weer een leuke manier voor.

Lekker als bijgerecht, bij bijvoorbeeld een stukje vis. Maar ook super om zo in een bakje als snack te serveren.

Voor een bakje vol

1 courgette, plakjes van ½ cm dik
25g bloem
25g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
50g Panko
zwarte peper, paprikapoeder (naar smaak)
1 ei
2 eetlepels zonnebloemolie

Courgette chips

Zet drie grote kommen klaar. In eentje doe je de bloem, in de ander meng je de Panko met Parmezaanse kaas en in de laatste klop je het ei los. Er zijn nu twee manieren om de courgette te paneren. De geduldige, nette manier. Plakje voor plakje. Of de ‘hoe bedoel je ongeduldig’ in twee etappes en klaar manier.

Paneren doe je zo

Welke manier je ook kiest, de courgette hussel je eerste door de bloem, dan door het ei en tot slot bedek je ‘m in een goede laag kaas/paneer. Leg ze nu wel één voor één in de hete pan met een eetlepel olie en bak ze in 5-7 minuten om en om goudbruin aan. Haal uit de pan en leg op keukenpapier, terwijl je de volgende lading bakt in weer een eetlepel olie.

Het lekkerste zijn ze als je ze nu meteen serveert. Wat ook kan is ze de dag erna nog even op te piepen in een voorverwarmde oven, op 175C. Ze hebben dan maar een paar minuutjes nodig om weer knapperig te worden.