Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 december 2015 *

Smulpaapje kookt! - Citrussalade

Susan Aretz – Kerstmenu 2015

Naast al het culinaire geweld tijdens de feestdagen wil je ook gewoon lekker wat vitaminen binnenkrijgen, zonder teveel gedoe. Deze frisse Citrus salade is dan ideaal.

Eigenlijk is het meeste werk de grapefruitpartjes snijden, maar ook daar heb ik een handige tip voor!

Per persoon nodig

1 sinaasappel, partjes
1 grapefruit, partjes (gebruik een rode, zoals bijvoorbeeld een Florida grapefruit, die zijn lekker zoet/bitter)
verse munt, alleen de blaadjes
1 tl honing
granaatappelpitjes (optioneel)

Hoe haal je zonder knoeien partjes uit een grapefruit

Dit is de handigste manier, om zonder teveel geknoei, mooie partjes uit je grapefruit te halen: Snijd van de boven en onderkant de kapjes van de grapefruit. Leg ‘m nu op de snijplank met een vlakke kant naar beneden. Snijd in één vloeiende beweging nu van boven, rondom, naar beneden de schil eraf. Volg de rondingen van de grapefruit, zodat je niet teveel vruchtvlees verliest, maar echt alleen de schil snijdt.Als je alle schil eraf hebt snijd je nu, partje voor partje, het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Heel makkelijk!

Citrussalade

De partjes sinaasappel en grapefruit op een mooie bordje leggen. Besprenkel de sinaasappel en grapefruit met de honing en garneer met wat blaadjes verse munt. Zit er nog wat vruchtvlees aan de schillen, knijp dat dan hier boven uit. Hou je van granaatappel, garneer dan met wat granaatappelpitjes voor extra vitaminen en kleur. Zo simpel kan lekker dus zijn!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier