Menu Vind Restaurant
* zondag 8 november 2015 *

Smulpaapje kookt! - Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjelunchlunchtrommelsnacks

Een interview met Robèrt van Beckhoven is natuurlijk niet compleet zonder het te hebben over worstenbroodjes. Zoals hij zelf al in het interview aangaf is het recept dat in het Good Food Book staat een van de vele manieren om die te maken.

We zijn dan ook super blij dat we het recept uit dit aller-aller-állergoeiste kookboek (waarmee je, door aankoop, in één klap 40 maaltijden voor kinderen in Malawi zorgt) vandaag met je mogen delen.

Fotocredit: Christian Fielden

Voor 30 worstenbroodjes

voor het deeg

200g melk (kamertemperatuur)
500g bloem
25g gist
9g zout
10g basterdsuiker
125g zachte boter

voor de vulling

750g half om half gehakt
2 eieren
75g paneermeel
optioneel: flinke theelepel Dijon mosterd

verder: 1 ei, losgeklopt

Deeg voor de worstenbroodjes

Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Weeg daar stukjes van 30g per stuk van af, draai er een bolletje van en leg op een bakplaat. Laat, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten.

Vulling voor de worstenbroodjes

In de tussentijd meng je het gehakt met de eieren en paneermeel. Kruid eventueel nog met wat zout en peper. Persoonlijk vind ik het lekker om er nog een flinke lepel mosterd door heen te doen, maar dat is een toevoeging die niet in het boek staat. Weeg van het vlees stukjes van 30g af en draai ook die in een balletje.

Zelf worstenbroodjes maken

De deegballetjes rol je nu uit tot ovale plakjes. Draai het gehakt tot een worstje en leg dat in het midden van je deeg. Rol dit nu op tot worstenbroodjes. Eerst de korte kanten deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu op een bakplaat (die je hebt voorzien van een vel bakpapier). Laat de broodjes, afgedekt met een theedoek, nu een uur op kamertemperatuur narijzen. Tot slot bestrijk je de broodjes dun met wat losgeklopt ei, zodat ze mooi goudbruin bakken straks.

Worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Verwarm de oven voor op 220C en na het uur rijzen bak je de broodjes in 18 minuten goudbruin en gaar. En voilá, je hebt zelf de worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven gemaakt. Die zijn trouwens ook prima in te vriezen en zijn bij onze kleuter een enorme hit als verrassing in d’r lunchtrommel!

2 reacties

Reactie van Nellie Smid

Hallo Smulpaapje. Ik heb een vraag wat betreft dit recept van worstenbroodjes. Gaan jullie uit van verse gist of van instant-gist. Bij voorbaat hartelijk dank voor het antwoord

Reactie van Smulpaapje

Er wordt van instant gist (dus uit een zakje) uitgegaan voor dit recept.

Reactie formulier