Menu Vind Restaurant
* zaterdag 25 oktober 2014 *

Smulpaapje kookt! - Bloemkool met blauwe kaas

Susan Aretz – Recepten

bloemkoolvegetarisch

Bloemkool is een van de favoriete groenten van onze kleuter. Gewoon zo, kort gekookt, uit het vuistje. Of lekker uit de oven, met een kaassaus en puree.

Ik vind weinig zo typisch ‘comfort food’ als groente met kaassaus in combinatie met puree. Jammie! Uiteraard geef ik aan deze klassieker wel weer mijn eigen twist.

Voor vier personen

1 bloemkool, schoongemaakt en in gelijke roosjes gesneden
1 portie klassieke bechamelsaus
100g blauwe kaas, zoals bijvoorbeeld Gorgonzola
Aardappelpuree – zie basisrecept
Bechamelsaus op basis van roomboter, bloem en melk

Ingevette ovenschotel en de oven voorverwarmen op 200C

Bloemkool met kaassaus

Kook de bloemkool in ruim, gezouten water beetgaar. Ik hou ervan als groente nog een beetje bite hebben, dus hou meestal een minuut of vijf aan. Kook liever iets te kort dan te lang. Giet af en laten even uitstomen. In die tijd maak je de klassieke bechamelsaus volgens mijn basisrecept. Als je saus klaar is voeg je er de in stukken gesneden blauwe kaas aan toe. Roer tot de kaas is gesmolten.

Bloemkool uit de oven

Doe de bloemkool in de ovenschaal en giet er de blauwe kaassaus over heen. Wil je het écht lekker dan kun je over de bovenkant zelfs nog wat geraspte kaas sprenkelen, voor een mooi kaaskorstje. Zet in de oven tot de bovenkant begint te verkleuren.

Eigentijdse Hollandse keuken

Serveer de bloemkoolschotel met lekker zelfgemaakte aardappelpuree. Lekker erbij is bijvoorbeeld deze gehaktmuffin. Eet smakelijk!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier