Menu Vind Restaurant
* donderdag 12 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Bacon & Eggs muffins

Susan Aretz – Recepten

lunchtrommelmuffinsontbijtpicknickweekmenu

Spek & eieren, mijn opa at het dagelijks. Dát raad ik je niet helemaal aan (hoewel hij er stokoud mee is geworden) maar als je dan toch lekker uitgebreid wilt ontbijten, is dit écht een aanrader om te maken.

Het is even wat werk, maar hé het is weekend, wat let je?!

Voor 6 stuks

6 eieren (M)
6 sneetjes brood
6 plakjes bacon
bieslook naar smaak
Muffinblik
Optioneel: beetje melk, zout & peper

Verwarm de oven voor op 200C

Bacon bakken

Leg de bacon op een bakplaat (voorzien van bakpapier of alufolie) en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten niet door en door knapperig zijn, want je moet ze straks nog kunnen buigen. Probeer dik gesneden bacon te krijgen, je slager kan dat voor je doen (of als je een Marks &Spencer in de buurt hebt, koop daar de smoked streaky bacon)

Creatief met brood

Terwijl de bacon bakt snijdt je uit het brood rondjes die groot genoeg zijn om het muffinblik mee te vullen. Ze moeten iets een opstaand randje hebben, dus maak de rondjes niet te klein. Een limonadeglas werkt super hiervoor. Vet het muffinblik in en doe de broodrondjes in de vormen. Als de bacon uit de oven komt laat je die even afkoelen en zet je het muffinblik met brood even 5 minuutjes in de oven.

Ontbijtmuffins

Nu komt het leukste gedeelte, maar ook het lastigste. De bacon doe je in een ring op het brood, als een opstaand randje. Daarin gaat nu het ei. Ik heb de eieren eerst, een voor een, in een klein kommetje gedaan en daarna overgegoten. Zo kun je iets minder eiwit mee laten komen, dat helpt met overstromingsgevaar. Je kunt er ook voor kiezen om de eieren te klutsen, als roerei. Dan heb je wel minder ei nodig.

Zet het muffinblik nu terug in de oven, temperatuur verlagen naar 175C en een minuut of vijftien later – als het eiwit is gestold en wit ziet – zijn je bacon & egg muffins klaar. Haal voorzichtig uit het blik en serveer meteen.

Ontbijtinspiratie

Op zoek naar nog meer ontbijtinspiratie, we hebben nog talloze andere lekkere ontbijtrecepten voor je!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier