Menu Vind Restaurant
* zondag 22 maart 2015 *

Arabisch kipstoofpotje met aubergine en sinaasappel

Susan Aretz – Recepten

arabischekeukenauberginedinerkipstoofvlees

Een stoofpotje klinkt als lang op het vuur en dus lang in de keuken, maar dit is een snelle variant. Die staat dus gewoon in minder dan een half uur op tafel. Barstensvol ongekend lekkere smaken.

Wil je nóg meer smaak, maak ‘m dan de dag/avond ervoor klaar. Hoef je alleen maar op te warmen en couscous te maken, en klaar ben je!

Voor vier personen

250g couscous
½ tl oranjebloesemwater (Souqlijn van Nadia & Merijn)
60g feta, verkruimeld
2tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1el neutrale olijfolie
400g kippendijen, in blokjes gesneden
1 aubergine, in blokjes gesneden
200ml kippenbouillon
2 sinaasappels (rasp van 1, 100ml sap, partjes van beiden)
4 kardemompeulen, gekneusd
½ tl gemberpoeder
½ - 1 el Za' atar (Souqlijn van Nadia & Merijn)
zout & peper
1el maïzena

Snelle kip

Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Daarna verkruimel je er de feta door en sprenkel je de oranjebloesem erover. Goed mengen, zout en peper erbij en klaar. Zet in de tussentijd een hapjespan op het vuur met een goede eetlepel olie en fruit hier de ui en knoflook vijf minuutjes zachtjes in aan. Vuur nu iets hoger, aubergine erbij en een paar minuutjes meebakken. Dan mag de kip erbij en ook die bak je vijf minuutjes aan.

Arabische smaakmakers

Alle smaakmakers mogen er nu bij, bouillon, sinaasappelsap en –rasp, kardemompeulen, gemberpoeder, Z’atar en zout en peper. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur terug tot het lekker pruttelt. Laat het zo, met een deksel op de pan, tien minuutjes pruttelen. Je kip is dan gaar, maar nog lekker mals. Maak de saus aan met de maïzena, proef en kijk of je nog wat zout, peper en/of Za’atar erbij wilt doen. Als het lukt vis dan de kardemompeulen eruit, die zijn niet lekker als je er op bijt. Maak het af met schijfjes sinaasappel. En leg er ook nog wat ter garnering op de couscous. Eet smakelijk!
 

Eén reactie

Reactie van Annick

Een mooi recept om kruiden in de keuken op te maken die ik ooit kocht voor verscheidene Ottolenghi's recepten. Dank.

Reactie formulier