Menu Vind Restaurant
* woensdag 14 mei 2014 *

Smulpaapje kookt! - American pancakes

Susan Aretz – Recepten

nyc inspiratieontbijtpancakesweekmenu

Afgelopen week waren we in New York, de hemel op aarde voor foodies zoals jij en ik. Met meer dan 19.000 restaurants alleen al in Manhattan heb je een leven nodig om alle soorten keukens te proberen.

Wij deden een aardige poging en de komende weken ga jij daar plezier van hebben, want het heeft me buitengewoon geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan. We trappen af met de klassieker, American pancakes. Hét ultieme weekendontbijt!

Voor 15 pancakes

250g bloem
75g polenta (of maismeel)
2tl bakpoeder
1tl bakingsoda (zuiveringszout)
¾ tl zout
3tl suiker

300ml karnemelk
75g gesmolten boter
2 eieren, gesplitst (eiwitten in een aparte schone kom)
Maple syprup

Optioneel: doosje bosbessen

American pancakes

Meng alle droge ingrediënten in één kom. In een maatbeker de karnemelk, boter (die is afgekoeld) en de eidooiers en even luchtig kloppen. De eiwitten met een mixer kloppen tot ze stevig zijn.

Fluffy pancakes

Meng de droge ingrediënten met de ingrediënten uit de maatbeker, maar let op! Je wilt géén perfect glad beslag. Dus rustig aan met kloppen. Je wilt het goed mengen, maar er mogen klontjes in blijven. Niet te lang mengen dus. Als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen vouwen, ook hier geldt niet te lang mengen. Dat is het geheim voor super luchtige pannenkoeken.

Blueberry pancakes

Verhit een grote koekenpan nu op het vuur, je wilt de pan echt goed heet. Heel klein beetje boter of zonnebloemolie erin en nu met een juslepel beslag erin doen. Er gaan ongeveer 3 pannenkoekjes in één pan. Maak ze niet te groot, want het beslag loopt nog uit. Je bakt ze totdat je bubbeltjes boven op de pannenkoek ziet en de onderkant mooi goudbruin is.

Wil je er blueberry pancakes van maken leg dan nu een stuk of vier bessen in het beslag als je dat in de pan doet en draai ze om als de onderkant goudbruin is. Nog een minuutje op de andere kant bakken en meteen warm serveren met heel veel maple syrup!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier