Menu Vind Restaurant
* vrijdag 23 mei 2014 *

Smulpaapje kookt! - Alcoholvrije watermeloencocktail

Susan Aretz – Recepten

bbqdrankjesmexicaansnyc inspiratieweekmenu

Tijdens een avondje in een nieuw geopend Mexicaans restaurant in New York kregen wij een cocktail gebaseerd op watermeloen. Super fris, niet te zoet, mooi roze van kleur.

Maar dit is Smulpaapje hè, dus experimenteerde ik of dat ook kindvriendelijk kon. En dat kan. Heel makkelijk zelfs. En oké, ik verklap ook hoe je er een volwassen variant van kan maken. Kijk maar gauw!

Voor een grote kan

750g watermeloen, zonder schil, pitjes en in blokjes gesneden
1 glas water
1 of 2 takjes munt
optioneel: suiker naar smaak

Sneller dan aanmaaklimonade

Doe de watermeloen in een blender of mix fijn met een staafmixer in een grote maatbeker (dan wel in delen doen, omdat het er anders over heen gaat!). Als de watermeloen helemaal glad gepureerd is doe je er een glas ijskoud water bij en suiker naar smaak. Als je een mooie rijpe watermeloen hebt is suiker niet eens nodig. Doe dit nu in een grote kan en steek daar de takken munt in. Zet in de koelkast om door en door koud te worden.

Alcoholvrije cocktail

Serveer in feestelijke glazen, met evt een stukje watermeloen aan het glas gestoken en flink wat ijs. Voor de grote mensen variant doe je er op het laatst, naar smaak, nog een shot tequila door. Maar wel goed opletten nu dat je iedereen het goede glas geeft!! ;-)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier