Menu Vind Restaurant
* maandag 21 november 2016 *

Smoothiebowl met kiwi en granola

Susan Aretz – Recepten

kiwiontbijtsmoothie

Ik ben niet de hipste van de receptenmakende wereld, dus terwijl alle foodbloggers al volop in de smoothiebowl trend zaten vroeg ik me af waarom je een smoothie nou uit een kom zou willen eten? In het boek van Uit Paulines Keuken zag ik alleen wel hele fijne receptjes hiervoor staan. Toch maar eens proberen dan?

Dat deed ik en ik geef het toe, hoewel ik het nog steeds bijzonder vind om een smoothie met een lepel te eten is het wel lekker en super gezond. Mijn variant deel ik dan ook graag met je, dan mag jij zelf oordelen of je het wat vindt ;-)

smoothiebowl Smulpaapje

Voor 2 smoothiebowls

250g mangostukjes (uit de diepvries)
2 (gele) kiwi’s, geschild en in kwarten
1 avocado, geschild en gehalveerd
handje baby spinazie
125-150ml amandelmelk
1 banaan, in plakjes
1 kiwi, in plakjes
4el granola, naar keuze
1el kokossnippers

Verder nodig:  blender (of staafmixer)

Snelle smoothiebowl met kiwi

Doe de mango, kiwi, avocado, spinazie en amandelmelk in een blender en pureer tot alles goed gemengd is. Doordat de mango bevroren is krijg je de textuur van softijs, dat is precies wat je wilt. Begin dus eerst met 125ml amandelmelk, en voeg pas later eventueel iets erbij.

Familieontbijt met fruit, groente én vezels

Verdeel over 2 kommen en garneer met plakjes banaan, kiwi, granola en kokossnippers. Serveer meteen!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier