Menu Vind Restaurant
* woensdag 11 oktober 2017 *

Sinaasappel tiramisu

Susan Aretz – Recepten

desserttoetje

De siroop uit de FDbox die ik mocht samenstellen kun je voor zoveel meer gebruiken dan alleen aanlengen met (bruis)water. In het boekje dat bij de box zit (en eind van de maand ook op Smulpaapje) vind je al het recept voor een pannacotta die ik er mee maakte.

Maar ik bedacht er ook deze verrassende tiramisu mee. Een tiramisu zonder alcohol, maar wel met super veel smaak. Daar wordt iedereen blij van!

Sinaasappeltiramisu FDbox

Voor 4-6 personen

200ml sinaasappel-kaneel -gembersiroop (Foodelicious) *)
4 eiwitten
1 sinaasappel, rasp en sap
250g mascarpone
2el poedersuiker
½ tl kaneel
1 sinaasappel in partjes
ongeveer 12 lange vingers, bijvoorkeur de Italiaanse

verder nodig: schaal 20x15cm – wachttijd 4-6 uur

*) of gebruik een pure limonadesiroop naar keuze, bijvoorkeur dan wel eentje met sinaasappelsmaak.

Tiramisu zonder alcohol *

Klop de eiwitten stijf. Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp, sap, poedersuiker en kaneel. Vouw de geslagen eiwitten hier door heen. Doop de lange vingers in de siroop en beleg de bodem van je schaal daarmee. Leg hier de partjes sinaasappel op. Daarop gaat de helft van het mascarponemengsel.

Sinaasappel tiramisu

Herhaal met de volgende lading lange vingers. En verdeel de rest van het mascarponemengsel daarover. Eventueel kun je de bovenkant nog garneren met wat extra sinaasappel. Bestrooi in ieder geval nog (matig) met een beetje kaneel. Zet nu in de koelkast en laat minstens 4-6 uur opstijven. Langer mag ook. Serveer liefst wel op kamertemperatuur.

* Let op: door het gebruik van rauw ei in de tiramisu is deze tiramisu niet geschikt voor zwangeren en/of hele kleine kinderen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier