Menu Vind Restaurant
* woensdag 3 oktober 2018 *

Sinaasappel & kaneelmuffins

Susan Aretz – Recepten

bakkenmuffinsontbijt

Tja, héél vroeg wakker zijn heeft naast nadelen ook voordelen. Dat vond mijn gezin ook toen ze deze muffins, vers uit de oven, bij het ontbijt kregen en mee naar het werk konden nemen.

Ze waren dan ook wel echt super lekker en in een half uurtje gemaakt. Ideetje voor dit weekend?

sinaasappel kaneelmuffins Smulpaapje

Voor 12 Sinaasappel & kaneelmuffins

125g suiker
1el sinaasappelrasp (ongeveer 1 sinaasappel)
250g bloem
2 ½ tl bakpoeder
mespunt zout
1tl kaneel
2 eieren
75g zonnebloemolie
120ml karnemelk
120ml sinaasappelsap
1 tl vanille
100g gedroogde abrikozen, fijngesneden
optioneel: plakjes verse vijgen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – muffinblik

Zo maak je de sinaasappel & kaneelmuffins

Meng de suiker met de sinaasappelrasp, bloem, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker meng je de olie, karnemelk, sinaasappelsap en vanille. Kluts daar de eieren in los. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort. Mix er dan de abrikozenstukjes door.

Herfstmuffins

Verdeel het beslag over de holtes van je muffinblik. Op de bovenkant van iedere muffin leg je een plakje verse vijg, als je wilt. Ik gebruik een siliconenblik, dat niet ingevet hoeft te worden. Je kunt ook altijd papieren vormpjes erin zetten. Bak de muffins in de voorverwarmde oven 20-22 minuten. Laat even in het blik afkoelen voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier