Menu Vind Restaurant
* zondag 8 april 2018 *

Salade van gegrilde asperges met broodkruim, walnoten en munt

Susan Aretz – Recepten

dinersaladevegetarisch

Dit recept maakte ik op basis van twee aspergerecepten uit het boek Zes Seizoenen van Joshua McFadden (zo'n aanrader!). Het resultaat was een fantastische salade met volop groente op een manier zoals ik ze nog nooit eerder had gegeten.

De broodkruim met walnoten, citroen en munt geeft de salade net dat beetje extra, dan wanneer je gewoon gegrilde asperges eet. In het originele recept worden de asperges trouwens rauw in de salade gesneden, maar ik geef de voorkeur aan de gegrilde variant.

aspergesalade zes seizoenen

Aspergesalade voor vier personen

40g gedroogd broodkruim
50g geraspte Parmezaanse kaas
60g geroosterde, fijngehakte walnoten
1tl fijngeraspte citroenschil
zeezout en versgemalen peper
chilivlokken
450g asperges, onderste houten deel verwijderd
100g babyspinazie
60ml vers citroensap
5g munt, fijngesneden
4el extra vergine olijfolie

optioneel: gepocheerd ei

Gedroogd broodkruim

Hiervoor snijd je brood in dobbelsteentjes en leg je die op een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven tot 120C en bak het brood tot het droog, maar nog niet bruin is (ongeveer een uur). Laat het brood afkoelen en maal het dan in de keukenmachine tot kruim, zonder dat het poeder wordt. Zeef eventueel het kruim om poeder eruit te zeven. Meng dit de Parmezaanse kaas, walnoten, citroenrasp. Breng het op smaak met zout, peper, wat chilivlokken (naar smaak) en zet even apart.

Gegrilde asperges

Voor de gegrilde asperges zet je een grilpan, zonder olie, op hoog vuur om goed warm te worden. Leg de asperges erin, druk even stevig aan en rooster ze in 10-15 minuten gaar. Draai halverwege om.

Meng de asperges met de babyspinazie en de broodkruimmix en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper, chilivlokken (als je nog meer wilt), citroensap, munt en 4el olijfolie. Hussel opnieuw en serveer meteen. Wij aten 'm met een gepocheerd eitje per persoon erbij en lekker wat gegrild brood, zodat het een volwaardige maaltijd werd.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier