Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 mei 2018 *

Roze burrito's uit de oven

Susan Aretz – Recepten

bonendinermexicaansvegetarisch

Of je deze burrito nu vegetarisch eet, zoals wij of ‘m vult met gewoon gehakt, ik weet zeker dat je dit gerecht nog vele malen hierna gaat maken. Net als ik. Want het is inmiddels een van de favorieten gerechten van onze dochter.

Natuurlijk kun je ook gewone (meergranen) tortilla’s gebruiken, in plaats van deze roze. Maar zeg nou zelf, hoe tof zien deze burrito’s eruit? Oh ja, en stiekem zit in deze tortilla’s groente verwerkt. Win/win dus!

vegaburritto Smulpaapje

Voor 4-6 burrito’s

400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado, in plakjes

Verder nodig: ovenschotel – oven voorverwarmen tot 180C (hetelucht)

Snelle burrito’s

In een hete pan roerbak je, in een klein beetje olie, de groente in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als je gewoon gehakt gebruikt roerbak je dat nu mee tot het gaar is. Voor het vegetarisch gehackt wacht je nog even, dan warm je eerst de burrittoschotel mee en dan past het gehackt erbij.

Burrito’s uit de oven

Als alles goed warm is verdeel je de schotel over de tortilla’s en rol je die op. Leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is. Serveer met een lekkere lepel zure room en wat avocado erbij.

Voorbereiden

Wil je alles van te voren klaar maken, dan kan dat ook tot en met het moment dat je de kaas erover doet. Laat alles afkoelen, zet afgedekt weg in de koelkast. Op de dag dat je het eet bestrooi je de schotel met kaas en zet je de schotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de inhoud goed warm is en de kaas goudbruin en gesmolten is.

 

Eén reactie

Reactie van Noortje

Ook hier viel deze in de smaak en dat ondanks de bonen die er in zaten. Ik mag hem vaker maken en dat vind ik geen enkel probleem want wat een heerlijk, snel en makkelijk recept is dit!

Reactie formulier