Menu Vind Restaurant
* woensdag 22 februari 2017 *

Romige pasta met kip & tomaat

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodkippasta

Snelle pasta’s, ik hou er van. Want door de week is er gewoon niet altijd tijd om lang in de keuken te staan. Je kunt deze pasta à la minute eten, dan zit je in een kwartier aan tafel. Of je maakt ‘m de dag van te voren klaar, doet alles in een ovenschotel en zet die 20 minuutjes in de oven. Net wat je uitkomt.

Serveer nog lekker wat extra groente bij deze pasta, dan heb je er echt een volwaardige maaltijd van!

pastakip tomaat_Smulpaapje

Voor 4 personen

1el olie
150g zongedroogde tomaatjes, uitgelekt (pot à 295g) vang de olie op!
250g kippendijen, in reepjes
½ tl gerookt paprikapoeder
zout en peper
175ml slagroom
1 blik gepelde tomaten
200g buffelmozzarella
3 takjes verse basilicum
350g pasta, naar keuze

Romige, snelle pasta

Zet een pan water op en kook de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, al dente. Tegelijkertijd verhit je de olie in een hapjespan. Bak hier de uitlekte zongedroogde tomaatjes (je houdt van de 150g ongeveer 100g netto tomaatjes over) 2 minuten, op hoog vuur, in aan. Haal ze dan uit de pan en bewaar. Voeg de opgevangen olie toe van de zongedroogde tomaatjes en bak daar de kip in aan, die je hebt bestrooid met paprikapoeder, zout en peper. Bak ongeveer 5 minuten op redelijk hoog vuur.

Romige tomatensaus met mozzarella en basilicum

Dan gaat de room en gepelde tomaat erbij, maak de tomaat iets kleiner. Voeg dan de helft van de mozzarella in blokjes toe, leg de basilicum er in zijn geheel in, zongedroogde tomaatjes erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat, met deksel op de pan 5 minuutjes pruttelen tot de mozzarella grotendeels gesmolten is. Breng tot slot op smaak met zout en peper. Serveer met de pasta, nog wat extra mozzarella en lekker wat Parmezaanse kaas.

Ovenschotel met pasta, kip, mozzarella & tomatenbasilicumsaus

Wil je alles voorbereiden maak het hele gerecht dan klaar en meng de pasta alvast door de saus (minus de extra mozzarella). Doe dit in een ovenschaal en verdeel de extra mozzarella hierover. Laat afkoelen, voor je alles afgedekt in de koelkast zet. Op de dag dat je de pasta wilt eten verwarm je de oven voor op 150C (hetelucht) en zet je de schotel, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven. Na 15 minuten het alufolie eraf halen, temperatuur naar 175C en nog 15 minuten laten staan tot de pasta door en door warm is.

2 reacties

Reactie van Monique

Vanavond aten we deze heerlijke pastaschotel. Mijn zoon (5,5jaar) nam een eerste, voorzichtige hap: zijn ogen werden groot, een luide "hmmmm" volgde met daarbij een met zijn vingers gevormd hartje!! Dat hij het lekker vond moge duidelijk zijn ;)

Reactie van Smulpaapje

te gek om te horen Monique, dank je wel!

Reactie formulier