Menu Vind Restaurant
* zaterdag 16 juli 2016 *

Romige pasta met gerookte kip en pancetta

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfooditaliaanskippasta

Dit is een pasta in de categorie, niet te vaak eten maar wel ongegeneerd van genieten. Want oh wat is ‘ie lekker romig, met wat crunch door de uitgebakken pancetta.

Ook fijn, je maakt ‘m in max twee pannen klaar, dus lekker weinig afwas én hij staat in een kwartiertje op tafel!

Voor 4 personen

225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet, in reepjes
2tenen knoflook, geperst
100g geraspte Parmezaanse kaas
250ml slagroom
500ml kippenbouillon
2el verse platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
100g pancetta

Snelle pasta Alfredo

Doe de bouillon en room in een grote pan, samen met de knoflook en Parmezaanse kaas en breng aan de kook. Spaghetti erin en dan 10-12 minuten zachtjes laten koken. Wel regelmatig doorroeren, anders plakt de spaghetti aan de bodem vast.

Pasta met gerookte kip en pancetta

In deze tijd bak je de pancetta in een hete pan goudbruin aan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Vlak voor de spaghetti gaar is (na 10 minuten even een sliertje proeven dus) doe je de kip erbij en warm je die nog even mee.

Pasta gaar? Dan de peterselie erdoor mengen en in een diep bord serveren. Verkruimel de pancetta erover heen en je kunt aan tafel!

2 reacties

Reactie van E

Heerlijk recept! Ik heb het gecombineerd met broccoli voor de vitamines, lekkere combinatie. Makkelijk recept om te maken maar je moet wel goed opletten voor aanbranden.

Reactie van Madelon

Ik maakte dit en iedereen vond het heerlijk! Alle randen van de pan werden leeggelikt. Ik moet toegeven dat ik wat twijfelde over het koken van de pasta op deze manier, maar het pakte echt heel goed uit. Dit wordt een nieuw campinggerecht!

Reactie formulier