Menu Vind Restaurant
* zondag 20 mei 2018 *

River Cafe 30 – review

Susan Aretz – Reviews

review

Tweeëntwintig jaar geleden verscheen het eerste kookboek, Het River Cafe kookboek genaamd. Bedoeld om de eigen chefs van het restaurant handvatten te geven voor de gerechten die geserveerd werden.

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van het restaurant worden de eerste recepten in een nieuw jasje gestoken en zijn er 30 nieuwe recepten te vinden in dit jubileumboek. Alle recepten in het boek zijn Italiaans en dat levert een hoop lekkers op!

River Cafe.jpg

Wat is het River Cafe?

River Café in Londen is een van de bekendste restaurants ter wereld, van eigenaren en topchefs Rose Gray (zij overleed in 2010) en Ruth Rogers. River Café is ook de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt.

River Cafe jubileum kookboek

Het eerste dat opvalt aan het boek is de kleurrijke vormgeving. Aan de binnen- én aan de buitenkant. Het is geïnspireerd op de inrichting en felle kleuren van het restaurant (roze houtoven, gele counter en blauw tapijt)

Italiaans eten in optima forma

In het River Café restaurant werd al puur Italiaans gekookt, toen dat nog niet zo hip en bekend was als nu. Of zoals ze zelf vertellen in het boek “we maakten Pappa pomodore (Italiaanse broodsalade) die niet werd besteld omdat klanten niet bereid waren te bestelen voor oud brood en tomaten”

Terug in de tijd

In het boek wordt terugblikt. Op het begin van het restaurant, de eigenaren (Rose Gray is helaas overleden) en er worden foto’s gedeeld van toen en nu. Maar boven alles vind je in het boek heel veel recepten. De hoofdstukken ingedeeld in de manier waarop in Italië wordt gegeten, dus antipasti, primi, secondi, contorni en dolci.

Puur en zonder opsmuk

De recepten zijn puur en zonder opsmuk. De fotografie is dat ook. De foto’s zijn bij daglicht genomen in het restaurant zelf en aan foodstyling lijkt niet gedaan te zijn. Het past bij de gerechten en het laat je meteen ook zien hoe maakbaar alles is.

Toegankelijke receptuur

Hoewel de receptuur toegankelijk is, zijn de gebruikte ingrediënten dat niet altijd. Monniksbaard? Ik heb geen idee wat het is, maar zou ook niet weten waar ik het kan kopen. Het was handig geweest als daar tips voor hadden gestaan. Dus waar zou je het mee kunnen vervangen of wat is een logische plek om dat te kopen. Gelukkig zijn er nog heel veel meer recepten waar je wel direct mee uit de voeten kunt.

Voor de liefhebber van het River Cafe

Dit boek is voor liefhebber van puur Italiaans eten én de fan van het River Cafe een te gek boek. Blader het in de boekwinkel door en kijk of de recepten in jouw straatje zitten. Als dat het geval is is het de aankoop zeker waard!

River Cafe 30 is uitgegeven door Kosmos, kost € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier