Menu Vind Restaurant
* zaterdag 19 maart 2016 *

Risotto met kaaskrokantjes

Susan Aretz – Recepten

pasenrisottoviszalm

Een recept in de #fdbox van Foodelicous deed mij accuut watertanden en een eigen versie maken van het originele recept van Ron, van restaurant Antichic in Rotterdam.

Dit is een super smeuïge, romige risotto die door de zalm én de bijzondere olie in één klap van een gewone risotto een bijzondere risotto maakt.

Voor 4 personen

250g risottorijst (ik gebruikte de Carnaroli risottorijst van Foodelicious)
1ui
1teentje knoflook
2el neutrale olie
500ml visbouillon (zelfgemaakt, of van bouillonblokjes)
200ml witte wijn
zwarte peper
klont roomboter
4x 150g zalmfilet (met huid)
scheutje clementine olie (Foodelicious)
100g geraspte Parmezaanse kaas

Oven voorverwarmen op 180C – bakplaat met bakpapier

Risotto

Fruit de ui en knoflook in de warme olie. Dan de rijst erbij en even goed doorscheppen. Je krijgt dan een laagje olie om de rijst hen. Blus af met wijn en laat die helemaal verdampen, terwijl je af en toe roert. De meeste alcohol verdampt zo, maar er blijft altijd een restje achter. Wil je geen wijn gebruiken, begin dan meteen met de bouillon erbij te doen.

Zelfgemaakte visbouillon voegt smaak toe

Giet een soeplepel bouillon per keer erbij en roer dit met regelmaat door, tot alles is opgenomen door de rijst. Je bent ongeveer 20-25 minuten bezig tot de rijst gaar is. Het kan zijn dat je alle bouillon nodig hebt, maar proef na 20 minuten even of je rijst al gaar is. Beetgaar is lekker, té gaar absoluut niet. Is het gaar, dan klontje boter erin en op smaak maken met peper (de bouillon zorgt al voor genoeg zout). Deksel op de pan en even laten staan terwijl je de kaaskoekjes maakt en de zalm bakt.

Krokante kaaskoekjes uit de oven

Voor de kaaskoekjes maak je hoopjes kaas op de bakplaat, laat er genoeg ruimte tussen. Bak deze 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze als ze goudbruin zijn van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Gebakken zalm

De zalm bak je in een hete pan met een drupje olie. Eerst op de huid, 3-4 minuten. Daarna omdraaien en nog 2-3 minuten bakken. Hij blijft nu mooi rosé van binnen. Wil je ‘m doorgebakken, laat dan nog even iets langer garen.

Risotto met kaaskrokantjes en zalm

Serveer de risotto met een stukje zalm er boven op, drupje clementineolie erover (echt, je weet niet wat je proeft!) en met de kaaskoekjes erbij. Yum!

Meer risottorecepten

Wil je meer recepten voor verrassende risotto's? Kijk dan ook eens hier

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier