Menu Vind Restaurant
* zondag 24 april 2016 *

Risotto met asperges

Susan Aretz – Recepten

aspergesrisottovegetarisch

Yes, het is weer aspergeseizoen. En die zijn zonder veel opsmuk, op traditionele wijze, al heerlijk. Maar heb je er wel eens aan gedacht om er risotto mee te maken?

In een half uurtje staat een smeuïge risotto met pure smaken op tafel. Extra lekker maken? Serveer dan met een stukje (warm gerookte of gebakken) zalm erbij.

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
150g risotto
1 liter groentebouillon
600g witte asperges, geschild en in stukken
2-3 el fijngehakte platte peterselie
40g Parmezaanse kaas, geraspt
klont boter
zout en peper
Serveer met: warm gerookte zalm of gebakken zalmfilet

Risotto maken

Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin zachtjes de knoflook en ui aan. Dan de risotto erbij en goed omscheppen zodat ‘ie lekker met olie bedekt is. Wil je wijn gebruiken om af te blussen, doe er dan nu een glas bij. Zonder alcohol? Blus dan af met alvast een soeplepel bouillon. Laat alle vocht verdampen.

Risotto roeren

Daarna lepel voor lepel de bouillon erbij. Na iedere soeplepel bouillon roer je tot alle vocht verdampt is. Na de 2e lepel mogen de asperges erbij. Die garen dus in het vocht en in de risotto gaar. Proef na de 3e lepel hoe gaar je risotto en asperges zijn. De asperges laten namelijk ook nog vocht vrij! Eventueel nog een 4e lepel erbij, tot de rijst en asperges beetgaar zijn.

Risotto met asperges

Breng de risotto op smaak met zout, peper en parmazaanse kaas. Tot slot de boter erbij. Goed roeren en met de deksel op de pan nog 5 minuten laten staan. Als laatste gaat de peterselie erdoor. Serveer met de zalm naar keuze, maar ook zonder is het nog steeds smullen!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier