Rijstsalade met black eyed bonen en makreel



Rijstsalade met makreel

Wil je straks tijdens de vakantie, op de camping of in je vakantiehuisje, lekker maar ook makkelijk koken dan is dit een ideaal recept. Je hebt namelijk maar één pan nodig en toch is het resultaat een fantastische maaltijdsalade waar álles in zit! En meer dan genoeg om de buren ook uit te nodigen om te genieten van jouw kookkunsten 😉

Voor ruim 6 personen

300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (á 400g), afgespoeld
1 komkommer, zaadlijst eruit en in kleine blokjes
2 tomaten, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
½ rode ui, in flinterdunne ringen
½ rode paprika, in kleine blokjes
15g platte peterselie, fijngehakt
3tl kappertjes
1el frambozenazijn (via Foodelicious) – of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
zout en versgemalen peper
1 blikje gegrilde makreel in blik (ik gebruikte Rio Mare)

Maaltijdsalade met rijst

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat uitdampen. In de tussentijd bereid je de rest van de ingrediënten voor, doe dit allemaal in een grote kom. Doe daar de nog iets warme rijst bij en schep alles goed om.

Rijstsalade met bonen en makreel

Door de warmte van de rijst worden de smaken geweldig met elkaar opgenomen. Tot slot azijn, olie en zout en peper erbij en een laatste keer omscheppen. Serveer met de makreelfilet op de salade. Houd je niet van vis, dan laat je dit deel gewoon weg!

Maak je de salade van te voren klaar laat ‘m dan helemaal afkoelen, voor je ‘afgedekt en wel in de koelkast zet. Laat wel even op kamertemperatuur komen voor je ‘serveert!

 

Gepubliceerd op 16 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!