Menu Vind Restaurant
* woensdag 27 januari 2016 *

Rijstsalade met biefstukpuntjes

Susan Aretz – Recepten

rijstsaladevlees

Een beetje van mezelf en een beetje van Jamie Oliver, zo ontstond deze rijstsalade. Ik zag hem een dergelijke salade maken in zijn serie Jamies SuperFood en schreef mee met wat er in ging. Daarna keek ik in mijn koelkast wat er nog aan restjes groente lag én voegde ook nog wat andere ingrediënten toe.

Het resultaat, een supergezonde, overheerlijke salade die het in alle jaargetijden goed doet en die in nog geen kwartier op tafel staat!

Voor vier personen

200g zilvervliesrijst, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
200g geroosterde paprika, in reepjes (uit een pot)
10g verse munt, fijngesneden
10g platte peterselie, fijngesneden
175g gekookte boontjes
halve komkommer, gehalveerd en zaadlijst eruit, in reepjes
25g kalamata olijven, gehalveerd (AH)
50g feta, verkruimeld
25g pistachenootjes, grof gehakt
halve granaatappel, alleen de pitjes
1el olijfolie
sap van een ½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
Maldon zout
versgemalen zwarte peper
200g biefstukpuntjes (Koop een Koe)

Rijstsalade met biefstuk

Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing en spoel daarna koud af en laat uitlekken. De mijne had 15 minuten nodig, precies genoeg tijd om de rest van de ingrediënten voor te bereiden. Doe die, met uitzondering van de feta, biefstuk, pistaches en granaatappelpitjes, allemaal in een grote kom. Hussel door elkaar en meng er dan de olijfolie en limoensap doorheen. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Als laatste meng je er de gekookte rijst doorheen, goed omscheppen zodat alles goed door elkaar zit.

Een beetje van Jamie Olivers SuperFood en een beetje van Smulpaapje

In een droge koekenpan rooster je de pistachenootjes even. Daarna bak je de biefstukpuntjes in die hete pan, met een drupje neutrale olie, in 4-5 minuten goudbruin. Ze blijven dan mooi rosé van binnen. De rijstsalade doe je op een grote schaal. Halveer de granaatappel en met een pollepel tik je de pitjes eruit, over de salade heen. Verkruimel tenslotte de feta er boven. Als laatste de biefstukpuntjes erop en klaar is je salade.

Biefstukpuntjes

In het pakket van Koop een Koe zaten deze prachtige biefstukpuntjes. Vraag erom bij je slager of bak een gewone biefstuk en snijd die in plakjes. De tijd die je nodig hebt om die rosé te bakken zal afhangen van het gewicht. Vraag je slager om advies!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier